Jambalaya
Produktai:
1 šaukštas aliejaus
180 g rūkytos šoninės
200g rūkytų dešrelių (bandžiau su medžiotojų, taip pat tinka
chorizo, amerikietiškuose receptuose – andouille dešros)
300 g vištienos blauzdelių mėsos
300 g didelių krevečių
4 skiltelės česnako
1 šaukštas sviesto
1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustyti
2 salierų stiebai
2 paprikos (skirtingų spalvų, tipiškai receptuose bent viena
žalia)
315 ml ilgagrūdžių ryžių
625 ml vištienos sultinio
200 g sutraiškytų konservuotų pomidorų (sutrinti šakute)
2 šaukštai pomidorų pastos
Šiek tiek papjaustytų svogūnų laiškų
Druskos, pipirų
2 šaukštai Cajun prieskonių
Kaip gaminti:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių
Didelėj keptuvėj arba troškintuve įkaitinti aliejų
Pakepinti šoninę apie 30 s., kol ims tirpti riebalai
Pridėti dešreles, kelias minutes akepinti, išimti šoninę ir
dešreles į atskirą indą
Į tuos pačius riebalus dėti gabaliukais supjaustytą
vištieną, apkepinti iš išorės, išimti į tą patį indą
2 min. tuose pačiuose riebaluose apkepinti krevetes, išimti
į kitą atskirą indą
Dėti sviestą, paprikas, česnaką, svogūną, salierus. 3 ar 4
minutes apkepinti, kol truputį suminkštės
Pridėti ryžius ir pamaišyti, kad apsivoliotų riebaluose
Supilti sultinį, pomidorus, pomidorų pastą ir prieskonius
Viską išmaišyti, pridėti dešreles, šoninę ir vištieną su
visu skysčiu.
Viską pakaitinti, kad lengvai burbuliuotų, pamaišyti,
uždengti dangtį ir įdėt į orkaitę. Kepti apie 40 min., tuomet patikrinti
pradarius, ar ryžiai suminkštėję. Jei ne, dar kelias minutes kepti. Jei beveik
suminkštėję, pridėti krevetes, uždengti ir dar kelias minutes pašildyti
orkaitėje. Išėmus pabarstyti pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą