2023 m. gruodžio 9 d., šeštadienis

 Jambalaya

 Produktai:

1 šaukštas aliejaus

180 g rūkytos šoninės

200g rūkytų dešrelių (bandžiau su medžiotojų, taip pat tinka chorizo, amerikietiškuose receptuose – andouille dešros)

300 g vištienos blauzdelių mėsos

300 g didelių krevečių

4 skiltelės česnako

1 šaukštas sviesto

1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustyti

2 salierų stiebai

2 paprikos (skirtingų spalvų, tipiškai receptuose bent viena žalia)

315 ml ilgagrūdžių ryžių

625 ml vištienos sultinio

200 g sutraiškytų konservuotų pomidorų (sutrinti šakute)

2 šaukštai pomidorų pastos

Šiek tiek papjaustytų svogūnų laiškų

Druskos, pipirų

2 šaukštai Cajun prieskonių

Kaip gaminti:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių

Didelėj keptuvėj arba troškintuve įkaitinti aliejų

Pakepinti šoninę apie 30 s., kol ims tirpti riebalai

Pridėti dešreles, kelias minutes akepinti, išimti šoninę ir dešreles į atskirą indą

Į tuos pačius riebalus dėti gabaliukais supjaustytą vištieną, apkepinti iš išorės, išimti į tą patį indą

2 min. tuose pačiuose riebaluose apkepinti krevetes, išimti į kitą atskirą indą

Dėti sviestą, paprikas, česnaką, svogūną, salierus. 3 ar 4 minutes apkepinti, kol truputį suminkštės

Pridėti ryžius ir pamaišyti, kad apsivoliotų riebaluose

Supilti sultinį, pomidorus, pomidorų pastą ir prieskonius

Viską išmaišyti, pridėti dešreles, šoninę ir vištieną su visu skysčiu.

Viską pakaitinti, kad lengvai burbuliuotų, pamaišyti, uždengti dangtį ir įdėt į orkaitę. Kepti apie 40 min., tuomet patikrinti pradarius, ar ryžiai suminkštėję. Jei ne, dar kelias minutes kepti. Jei beveik suminkštėję, pridėti krevetes, uždengti ir dar kelias minutes pašildyti orkaitėje. Išėmus pabarstyti pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą