Naujojo Orleano bulvių sriuba
Produktai:
1 šaukštą alyvuogių aliejaus
340 g rūkytų dešrelių (galima medžiotojų, orginaliuose
receptuose andouille dešra)
1 mažas svogūnas
1 didelė morka
2 salierų stiebai
4 česnakų skiltelės (sutrintos)
1 kg mažų bulvyčių (nuskusti, supjaustyti kąsnio dydžio
gabaliukais)
750 ml vištienos sultinio
1,5 šaukštelio Cajun prieskonių mišinio
450 ml pieno
120 ml riebios grietinėlės
4 šaukštai miltų
Kaip gaminti:
Puode įkaitinti aliejų, apkepinti dešreles, salierus,
svogūnus, morkas. Paskui įmaišyti česnakus ir pakept 30 s. Sudėti bulves,
sultinį ir Cajun prieskonius. Užvirinti, uždengti ir virti ant lėtos ugnies kol
bulvės beveik suminkštės (apie 15 min.).
Supilti pieną. Grietinėlę gerai išmaišyti su miltais, tuomet
irgi supilti į sriubą. Viską dar pavirti ant lėtos ugnies, kol bulvės bus visai
išvirusios ir sriuba truputį sutirštės.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą