2025 m. balandžio 25 d., penktadienis

Arizonos citrinų pyragas

Pyragas susideda iš pagrindo (gali tikti bet kuris tartos pagrindas, tame tarpe ir pirktinis) ir įdaro. 

Pyrago pagrindą galite pasigaminti iš anksto, šis receptas skirtas dviems pagrindams:

  • 2 ½ puodelio (325 g) miltų
  • 1 a. š. druskos
  • 1 v. š. cukraus
  • 1 puodelis (230 g) šalto nesūdyto sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 6–8 v. š. ledinio vandens

Gaminimas:

  1. Į virtuvinį kombainą suberkite 1 ½ puodelio miltų, druską ir cukrų. 2–3 kartus suplakite, kol ingredientai susimaišys. Likusius miltus subersite vėliau.
  2. Suberkite sviesto kubelius ir maišykite, kol pradės formuotis tešla, maždaug 15 s.
  3. Suberkite likusius miltus, dar šiek tiek paplakite, kol miltai tolygiai pasiskirstys.
  4. Perdėkite tešlą į vidutinio dydžio dubenį ir apšlakstykite ją lediniu vandeniu – pradėkite nuo 4 v. š. ir pilkite tik po truputį. Gumine mentele nugramdykite paktaščius. Jei tešla biri, įpilkite dar 2–4 v. š.vandens.
  5. Išimkite tešlą iš dubens ir išminkykite ant miltuoto paviršiaus, suformuokite rutulį. Perpjaukite rutulį per pusę, tada iš kiekvienos pusės suformuokite diskus. Apvyniokite kiekvieną diską maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent 1 val.

 Citrinų pyrago įdaro ingredientai: 

  • 2 vidutinės citrinos
  • 3 kiaušiniai
  • 2 kiaušinių tryniai
  • ½ puodelio (113 g) nesūdyto, tirpinto ir šiek tiek atvėsinto sviesto
  • 1 a. š. (5 ml) vanilės ekstrakto
  • ¼ a. š. (1,5 g) druskos
  • 1 ½ puodelio (300 g) cukraus
  • pyrago pagrindas

Gaminimas: 

  1. Nuplaukite citrinas. Supjaustykite jas skiltelėmis ir išimkite sėklas. Sudėkite citrinas ir visus įdaro ingredientus į trintuvą. Trinkite apie minutę arba kol masė taps vientisa.
  2. Išimkite pyrago pagrindą iš šaldiklio, išminkykite/iškočiokite, dėkite į pyrago formą ir pakepkite apie 10 min. 180 °C temperatūros orkaitėje.
  3. Tuomet supilkite įdarą. Kepkite 180 °C temperatūroje 30–35 minutes, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Patiekite pabarstę cukraus pudra ar su plakta grietinėle. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą