CHICAGO DOG - Čikagos stiliaus dešrainis
Rauginti agurkai: Traškūs marinuotų agurkų strypeliai dedami pirmieji. Jie turėtų būti beveik tokio pat ilgio kaip pati dešrelė.
Pomidorai: Sultingi pomidorai dedami į bandelę, bet ne kečupo pavidalu. Čikagos dešrainiams pomidorai pjaustomi stambiomis skiltelėmis.
Garstyčios: Ant Čikagos dešrainio turi būti būdingas zigzago formos geltonų garstyčių ruoželis.
Saldūs agurkėlių pagardai (relish): Saldus pagardas subalansuoja rūgštų agurkų ir garstyčių skonį.
Baltieji svogūnai: Smulkiai pjaustyti svogūnai gausiai barstomi ant viršaus, suteikdami šiek tiek traškumo ir aštresnio skonio.
Pipirai (sport peppers): Tai marinuoti pipirai, jie nėra labai aštrūs, todėl ant kiekvieno dešrainio dedama 1–2 pipiriukai.
Salierų druska: Paskutinis akcentas — lengvas salierų druskos pabarstymas.
Dešrelės ir bandelės:
Klasikinės Čikagos dešrainiams naudojamos jautienos dešrelės.
Čikagos dešrainiai visada patiekiami aguonomis pabarstytose bandelėse: tereikia bandeles patepti lydytu sviestu, pabarstyti aguonomis ir lengvai paskrudinti.
Tradiciškai Čikagos dešrainiai verdami ar garinami.
Ingredientai:
6 perpjautos dešrainių bandelės
3 šaukštai lydyto nesūdyto sviesto
1 šaukštas + 1 arbatinis šaukštelis aguonų
6 jautienos dešrelės
6 raugintų agurkų strypeliai
12 pomidorų skiltelių
Geltonos garstyčios
Saldus agurkėlių pagardas (relish)
1 mažas baltasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
6 pipiriukai
Salierų druska
Paruošimo būdas:
Paruoškite bandeles: išorę patepkite sviestu, pabarstykite aguonomis. Dėkite į orkaitę, 175 °C, pjautine puse žemyn, pakepkite apie 5 minutes.
Pašildykite dešreles: virkite dešreles verdančiame vandenyje 5 minutes, sudėkite į bandeles.
Sudėkite agurkus ir pomidorus: įdėkite po vieną agurką iš vienos pusės ir 2 pomidorų skilteles iš kitos.
Užpilkite garstyčių: ant dešrelių užspauskite garstyčių zigzago forma.
Užtepkite pagardo: ant viršaus uždėkite po šaukštelį saldaus pagardo.
Sudėkite svogūnus: pabarstykite smulkintų svogūnų.
Pabaikite pipirais ir druska: ant kiekvieno dešrainio uždėkite po pipiriuką ir pabarstykite salierų druska.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą