2025 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Pozole Rojo

Tradicinis pozole rojo yra geriausias meksikietiškas patiekalas! Šis autentiškas troškinys gaminamas iš minkštos kiaulienos ir kukurūzų kruopų, troškintų raudonųjų čili pipirų sultinyje.

Ingredientai (12 porcijų)

Sultinys 
  • 5 puodelių vandens
  • 7 gvajillo čili pipirų, nuplautų ir be sėklų
  • 5 ancho čili pipirų, nuplautų ir be sėklų
  • 2,5 šaukšto nuplautų čili pipirų (sėklos pašalintos, jei norite švelnesnio aštrumo)
  • 1 šaukšto čili miltelių
  • 2,5 arbatinio šaukštelio malto kumino
  • druskos
  • 5 skiltelės česnako
  • 10 gramų meksikietiško šokolado ( nebūtina)
Troškiniui
  • 1,4 kg kiaulienos mentės, supjaustytos dideliais gabalėliais (vietoje mentės rinkomės kiaulienos sprandinę ir išpjovą)
  • druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2,5 šaukšto aliejaus
  • 7 puodeliai sultinio (vištienos, daržovių arba jautienos)
  • 425 gr skardinės baltųjų kukurūzų kruopų, nusausintų ir nuplautų
  • 1 šaukšto džiovinto meksikietiško raudonėlio
Siūlomi priedai

Plonai tarkuoti kopūstai, kalendra, kubeliais pjaustytas baltasis svogūnas, laimo skiltelės, griežinėliais pjaustyti ridikėliai, meksikietiško raudonėlio, avokado.

Gaminimas

Paruoškite čili padažą:

1. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite 3 puodelius vandens ir sudėkite gvajillo, ancho ir árbol čili pipirus. Užvirinkite ant didelės ugnies, uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite mirkti 15 minučių.
2. Atsargiai sudėkite suminkštėjusius čili pipirus (be sėklų ir kotelių) ir karštą vandenį į didelį trintuvą. Įdėkite čili miltelius, maltą kuminą, druską, česnaką ir meksikietišką šokoladą. Trinkite 2–3 minutes, kol masė taps visiškai vientisa. Atidėkite į šalį.

Paruoškite mėsą:

1. Kiaulienos mėsą iš visų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Dideliame puode arba ketaus puode ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite kiaulieną ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.

Sumaišykite ir virkite:

1. Į puodą su mėsa supilkite raudonųjų čili pipirų padažą ir mediniu šaukštu nugramdykite puodo dugną. Įmaišykite sultinį, baltųjų kukurūzų kruopas ir džiovintą raudonėlį.
2. Užvirinkite puodą, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir troškinkite 2 ½ valandos, kol mėsa suminkštės.
3. Kiaulieną susmulkinkite šakute arba žnyplėmis (ji turėtų labai lengvai suirti). Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite daugiau druskos.
4. Patiekite su tokiais priedais kaip plonai supjaustyti kopūstai, kalendra, laimo sultys, griežinėliais pjaustyti ridikėliai, kubeliais pjaustyti svogūnai ir džiovintas meksikietiškas raudonėlis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą