2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

AGURKŲ SALOTOS SU KALAKUTIENA


JUMS REIKĖS:
400 g kalakutų krūtinėlių file
5-6 ridikėliai
2 agurkai
2 citrinų sultys
šaukštelis kapotų krapų
maltų pipirų
druskos
Padažui:
200 ml grietinės
2 šaukštai vyno acto
2 šaukšteliai smulkintų svogūnų laiškų
maltų pipirų
druskos

Kalakutieną supjaustykite, pabarstykite pipirais, druska ir apliekite citrinų sultimis. Mėsą uždenkite folija ir valandą palaikykite šaldytuve. Marinuotą kalakutieną apie 15 minučių pavirkite sūdytame vandenyje, tada išgriebkite ir ataušinkite. Agurkus bei ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Grietinę sumaišykite su actu, svogūnų laiškais, skaninkite druska bei pipirais. Ant daržovių gabalėlių dėkite juostelėmis supjaustytą kalakutieną, užpilkite grietinės padažu ir apibarstykite krapais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą