JUMS REIKĖS:
3 - 4 bananų;
1 stiklinės chereso tipo vyno arba bredžio;
200 g cukraus pudros;
125 ml saldžios grietinėlės;
5 g vanilės;
50 g sviesto;
pagardinimui gali būti šviežių skrudintų riešutų arba pistacijų.
Įkaitusioje keptuvėje išlydome sviestą. Nuluptus ir per pusę supjaustytus bananus dedame į keptuvę ir kepame 2 minutes, nuolatos šlakstydami vynu arba brendžiu. Supylę visą vyną/brendį, paliekame dar kepti kelias minutes.
Ant lėkštės pabarstome 100 g cukraus pudros ir vanilės. Saldžią grietinėlę su likusia cukraus pudra suplakame ir užpilame ant bananų. Galime pagardinti riešutais, papuošti žalumynu (mėtos lapeliu), avietėmis. Šalia galima patiekti rutulėlį ledų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą