2011 m. birželio 17 d., penktadienis

VIŠTIENOS IR AVOKADŲ SRIUBA


JUMS REIKĖS:
1,5l vandens;
4 vištienos sparnelių arba 1 kulšies, kuri panaudojama sultiniui gaminti;
2 vištienos krūtinėlių;
3 avokodų;
1 kubeliais pjaustyto pomidoro;
2 išspaustų skiltelių česnako;
1-1,5 stiklinės svogūno laiškų;
0,5 stiklinės kalendros lapelių (cilantros/kindza);
4 laimo skiltelių (1 laimas; 2 šaukštai alyvuogių aliejaus; druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį; žiupsnelio prieskoninio kumino (specializuotose parduotuvėse galite rasti; žiupsnelio aštrių čili pipirų.
Iš anksto išsiverdame vištienos sparnelius arba kulšį ir vištienos krūtinėlę. Darom tradicinį vištienos sultinį. Kitame puode, kuriame vėliau virs sriuba, pakaitiname alyvuogių aliejų. Dedame stiklinę svogūnų laiškų ir sutraiškytus česnakus. Pakepinti apie 2 minutes ir tada įdėti supjaustytus kubeliais pomidorus. Pakepti dar minutę, kol suminkštės. Supilame sultinį (be vištienos, ją išimame prieš pildami. Ji bus naudojama vėliau), kuminą, druską, pipirus, čili pipirus. Pamaišyti, sumažinti ugnį ir palikti virti 15-20 min. Į lėkštes sudėtį virtą smulkintą atplaišom vištienos krūtinėlę (jei sultiniui naudojome kulšį, tai ir jos mėsytę be odelės), likusius svogūno laiškus, kalendros lapelius (jei mėgstat), kubeliais pjaustytą avokadą. Užpilame sultiniu. Išspaudžiame laimo skiltelę ir įmetame ją į sriubytę. Papuošiame kalendros lapeliu.

KOMENTARAS:
Populiari, lengva, meksikietiška sriuba su avokado, laimo ir lengvais čili pipirų poskoniais. Alternatyva tradicinei karštai ir aštriai čili sriubai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą