JUMS REIKĖS:
skirtingų spalvų paprikų,
česnako,
druskos,
alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių
Paprikas nuplauname ir dedame kepti ant gerai įkaintintos griliaus keptuvės arba ant grotelių, jei kepame ant žarijų.
Kepame vartant tol, kol paprikų odelė pajuoduoja, tada dedame keliolikai minučių į celofaninį maišelį ir užrišame. To reikia, kad gerai atšoktų odelė. Išėmus iš maišelio, nuimame odelę ir sėklas iš paprikų vidaus. Tada supjaustome juostelėmis, įdedame česnako skilteles, druskos ir užpilame aliejumi. Palaikome apie valandą. Prieš valgant, užspaudžiame citrinų sulčių pagal skonį.
Valgome su duona. Puikiai tinka ir prie keptos mėsos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą