2011 m. liepos 29 d., penktadienis

ROMOS SALOTOS

JUMS REIKĖS:
2 porcijoms:
100 g Rucola salotų;
8 “Sherry” arba 4 paprastų lietuviškų pomidorų;
4 saulėje džiovintų pomidorų, gali būti aliejuje arba sausi, lengvai pamirkyti prieš pat gaminant karštame vandenyje;
½ baltojo svogūno. Tinka raudonasis arba paprastas;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
1 v. š. vyno acto
2 v. š. pinijų (kedro) riešutų;
½ v.š. skysto medaus
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų ir aliejaus


Svogūnus supjaustyti žiedais, saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti juostelėmis, Sherry pomidorus per pusę (jei naudosite paprastus tada skiltelėmis). Rucolos salotas nuplauti, šiek tiek suplėšyti ir sudėti į dubenį. Ant viršaus sudėti smulkintus pomidorus ir svogūnus.
Inde sumaišyti medų, vyno actą, druską , pipirus ir alyvuogių aliejų. Užpilti ant salotų.
Pinijų riešutus trumpai pakepinti ant sausos keptuvės ir užberti ant aslotų.

KOMENTARAS:
Šios salotos ypatingai tinka aplankiusiems Romą – prisiminimams sužadinti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą