JUMS REIKĖS:
500 g moliūgo
1 svogūno
1česnako skiltelės
Imbiero gabalėlio
(graikinio riešuto dydžio)
2 šaukštų sviesto
800 ml tirpaus
daržovių sultinio
250 g grietinėlės
2 šaukštų išlukštentų
graikinių riešutų
Miltinio cukraus pabarstymui
Druskos
Po žiupsnelį maltų rausvųjų
pipirų ir malto cinamono
Šaukštelio rudojo
cukraus
Aitriųjų paprikų
papuošimui.
Moliūgą nuplaukite, perpjaukite
pusiau, išimkite sėklyną, susmulkinkite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai
supjaustykite svogūną, česnaką, imbierą. Puode ištirpinus sviestą sudėkite
svogūną, česnaką ir imbierą patroškinti. Po to įdėkite moliūgą ir įpilę sultinį
pakaitinkite apie 20 min. Sriubą pertrinkite iki tyrės. Įpilkite grietinėlę.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais, cinamonu ir cukrumi. Stambiai sukapotus
riešutus paskrudinkite keptuvėje be riebalų, apibarstykite miltiniu cukrumi ir
išimkite iš keptuvės. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, pabarstykite riešutais,
papuoškite aitriųjų paprikų dryželiais.
Si sriuba tapo musu seimos pamegtu sriubu lydere! Labai skani sriuba!
AtsakytiPanaikinti