JUMS REIKĖS:
Pagrindams:
250g datulių su kauliukais (arba 150-200g be kauliukų)
250ml verdančio vandens (datulių mirkymui)
5 ml valgomosios sodos (datulėms)
125g minkšto sviesto arba margarino
200g cukraus
2 dideli kiaušiniai
2ml druskos
2ml kepimo miltelių
190g miltų
60g pekano (ar kitokių riešutų)
Sirupui:
400g cukraus
10g sviesto
250ml vandens
190ml brendžio
5ml vanilės esencijos (nors man asmeniškai vanilinis cukrus labiau patinka)
Susmulkintas datules mirkyti verdančiame vandenyje su soda tol kol suminkštės (apie 15min). Vandenį nupilti (nors draugė [čia dar kažkokia kita Virginijos draugė - G+K] nenupylinėja berods)
Išmaišyti sviestą su cukrumi iki baltumo ir purumo (tingiu aš tiek :)) Išplakti kiaušinius, sumaišyti su sviestu ir cukrumi. Sudėti miltus, druską ir kepimo miltelius. Maišant pridėti datules, vėliau ir riešutus.
Padaryti 2 arba vieną blynus (apie 220mm skersmens). Kepti 190C orkaitėje apie 20min.
Sirupas
Sumaišyti cukrų su sviestu ir vandeniu. Kaitinant maišyti tol, kol ištirps cukrus. Užvirinti ir virti tol, kol susidarys tirštas sirupas. Nuėmus nuo plytos į masę įpilti brendį ir vanilę.
Iškeptus pagrindus subadyti ir užpilti sirupu.
Valgyti karštą arba šaltą. Skanu su kokiu nors tirštesniu kremu.
Sekmės! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą