2011 m. gruodžio 2 d., penktadienis

INDIŠKI LEDAI SU APELSINAIS

JUMS REIKĖS:
400 ml grietinėlės (30-35%)
400 ml pieno
1 indelio kondensuoto pieno su cukrum
50 g rudojo cukraus
1 šaukštelio kardamono sėklų
1 pakelio vanilinio cukraus
1 apelsino žievelių ir sulčių
50 g apelsino cukatų

Grietinėlę, pieną ir kardamono sėklas užvirinti puode ant silpnos ugnies. Nukelti nuo viryklės ir palikti 15 min.
Gautą skystį supilti į plakimo indą, pilti kondensuotą pieną, apelsino sultis, vanilinį cukrų, rudąjį cukrų ir plakti apie 10 min. Masė turi šiek tiek suminkštėti. Į ją įmaišyti apelsino žieveles ir smulkintas cukatas.
Gautą masę supilti į ledų formeles, uždengti maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve apie 5 val.
Skanu su šaldytomis trintomis uogomis, skysta serbentų uogiene.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą