2011 m. gruodžio 2 d., penktadienis

POMIDORŲ SRIUBA

JUMS REIKĖS:
4porcijoms:
600 g. pomidorų
1 svogūno
2 morkų
2 šaukštų sviesto
400 ml vištienos sultinio
1 lauro lapo
1 apelsino
1 arb. š. medaus
Druskos, pipirų

Pomidorus nulupti, sėklytes pašalinti ir supjaustyti kubeliais. Morkas ir svogūnus nulupti, taip pat supjaustyti kubeliais ir šiek tiek apkepti svieste. I puodą sudėti pomidorus, lauro lapą, morkas su svogūnais ir supilti sultinį. Virti uždengus dangčiu ant silpnos ugnies apie 40 min.
Apelsiną nulupti ir išspausti sultis.
Išvirus, lauro lapą išmesti, masę sutrinti su blenderiu. Įberti 1 arbatinį šaukštelį apelsino žievelės ir supilti sultis. Įdėti medaus, druskos, pipirų. Viską išmaišyti.
Pagardinti grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą