2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

ITALIŠKI BALANDĖLIAI

JUMS REIKĖS:


3-4 porcijoms:
2 vidutinio dydžio cukinijų
150 g mėsos faršo
150 g morkų
80 g bandelės minkštimo
50 g parmezano sūrio
1 trynio
1 svogūno
1 šaukšto smulkintų bazilikų
alyvuogių aliejaus


Pusę vienos išilgai perpjautos cukinijos supjaustykite nedideliais kubeliais. Nuskuskite ir sutarkuokite morkas bei supjaustykite svogūną. Svogūną pakepinkite alyvuogių aliejuje. Jam apkepus suberkite į keptuvę morkas, pakepkite kol suminkštės. Sudėkite mėsos faršą, cukinijos gabalėlius ir kepkite dar 2-3 minutes. Masei ataušus įmuškite trynį, sudėkite bandelės minkštimą, sūrį, baziliką, įberkite druskos, pipirų, gerai sumaišykite. Likusią cukiniją išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėję jas vieną ant kitos kryžmai, užkraukite įdaro, susukite, susmeikite mediniais pagaliukais ir apkepkite karštame aliejuje.

KOMENTARAS: 
Prie šio patiekalo puikiai tinka morkų su medumi ir moliūgų garnyrai: Keptos moliugo skilteles ir Morkos su medumi 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą