2014 m. spalio 17 d., penktadienis

BUTTER CHICKEN – VIŠTIENOS TROŠKINYS

4 porcijoms


150 g natūralaus jogurto;
1 a.š. Maltų kalendros grūdelių;
1 a.š. Malto kumino;
1 a.š. Maltų anyžiaus sėklų;
4 a.š. Smulkintų šviežių mėtų;
½ a.š. Paprikos miltelių;
½ a.š. Ciberžolės;
4 sugrūsti gvazdikėliai;
6 žaliojo kardamono sėklos;
ghee arba aliejus;
2 vidutinio dydžio smulkinti svogūnai;
2,5 cm sutarkuotos šviežios imbiero šaknies;
2 skiltys smulkinto česnako;
450g vištienos krūtinėlės (be odos) suopjaustytos didesniais kubeliais;
400 g skardinė smulkintų pomidorų;
75 g smulkintų migdolų riešutų;
4 v.š. Grietinėlės;
druskos, maltų pipirų.

Į didelį dubenį sudėti vištieną, prieskonius (visus sausus, maltus) ir jogurtą. Gerai išmaišyti ir palikti marinuotis ~2 val.. Įkaitinti keptuvėje aliejų /ghee, sudėti svogūnus ir maišant apkepti, tada sudėti imbierą ir česnaką ir pakepti 3-4 min. Į gautą mišinį sudėti vištieną su visu marinatu ir lengvai apkepti vis pamaišant, supilti pomidorus, gerai pamaišyti, uždengti keptuvę ir troškinti 30 min. Tada sudėti smulkintus migdolus ir supylti grietinėlę, gerai išmaišyti. Apibarstyti šviežia mėta ir patiekti su virtais ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą