Spaced Mixed Vegetables Pakori -daržovių blyneliai
4 porcijoms
150 g miltų;
½ a.š. Kepimo miltelių;
2 a.š. Garam masala (prieskonių mišinio)
¼ a.š. Kajeno pipirų ; (mūsų vakarienės metu šių pipirų nedėjom)
½ a.š. Druskos;
1 išplaktas kiaušinis;
275 g tarkuotų morkų;
275 g tarkuotų cukinijų;
275 g pjaustyto saliero baltosios dalies;
aliejaus
Sumaišyti tešlą iš miltų, kepimo miltelių, kiaušinio ir prieskonių, taip
pat įpilti šiek tiek vandens, kad tešla būtų skystesnė (grietinės tirštumo).
Daržoves sutarkuoti „burokine“ tarka ir sudėti į tešlą, gerai išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, šaukštu formuoti nedidelius blynelius ir apkepti iš
abiejų pusių. Tinka valgyti tiek šilti, tiek šalti.
Aloo Tikki – bulvių blyneliai
4 porcijoms
500 g bulvių;
25 g miltų;
100 g virtų žalių žirnelių;
1 a.š. Maltų kalendros sėklų;
1 a.š. Malto kumino;
1 a.š. Maltos čili paprikos;
1 skiltelė česnako, susmulkinta;
4 a.š. Smulkintis žalios kalendros;
1 išplaktas kiaušinis;
druskos, maltų pipirų, aliejaus kepimui.
Nuskustas bulves išvirti, sugrūsti grūstuve iki vienalytės masės. Sudėti
miltus, prieskonius, česnaką, kalendrą, kiaušinius, žirnelius ir gerai
išmaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kotletukus ir kepti įkaintintame
aliejuje. Patiekti karštus.
Raita -natūralaus jogurto ir agurkų
padažas
4 porcijoms
250g natūralaus jogurto;
1 agurkas;
15 g šviežių kalendrų;
druskos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą