2014 m. spalio 17 d., penktadienis

DARŽOVIŲ BLYNELIAI

Spaced Mixed Vegetables Pakori -daržovių blyneliai

4 porcijoms


150 g miltų;
½ a.š. Kepimo miltelių;
2 a.š. Garam masala (prieskonių mišinio)
¼ a.š. Kajeno pipirų ; (mūsų vakarienės metu šių pipirų nedėjom)
½ a.š. Druskos;
1 išplaktas kiaušinis;
275 g tarkuotų morkų;
275 g tarkuotų cukinijų;
275 g pjaustyto saliero baltosios dalies;
aliejaus

Sumaišyti tešlą iš miltų, kepimo miltelių, kiaušinio ir prieskonių, taip pat įpilti šiek tiek vandens, kad tešla būtų skystesnė (grietinės tirštumo). Daržoves sutarkuoti „burokine“ tarka ir sudėti į tešlą, gerai išmaišyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, šaukštu formuoti nedidelius blynelius ir apkepti iš abiejų pusių. Tinka valgyti tiek šilti, tiek šalti.


Aloo Tikki – bulvių blyneliai

4 porcijoms


500 g bulvių;
25 g miltų;
100 g virtų žalių žirnelių;
1 a.š. Maltų kalendros sėklų;
1 a.š. Malto kumino;
1 a.š. Maltos čili paprikos;
1 skiltelė česnako, susmulkinta;
4 a.š. Smulkintis žalios kalendros;
1 išplaktas kiaušinis;
druskos, maltų pipirų, aliejaus kepimui.

Nuskustas bulves išvirti, sugrūsti grūstuve iki vienalytės masės. Sudėti miltus, prieskonius, česnaką, kalendrą, kiaušinius, žirnelius ir gerai išmaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kotletukus ir kepti įkaintintame aliejuje. Patiekti karštus.



Raita -natūralaus jogurto ir agurkų padažas

4 porcijoms

250g natūralaus jogurto;
1 agurkas;
15 g šviežių kalendrų;
druskos.

Agurką sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su jogurtu, smulkintais kalendrų lapeliais ir druska. Patiekti šaltą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą