2015 m. sausio 9 d., penktadienis
ŠVEDIŠKAS VARŠKĖS PYRAGAS OSTAKAKA
Jums reikės:
Varškė 500 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Plakta grietinėlė 1 st.
Cukrus 130 – 200 g
Pienas 100 ml
Krakmolas 15 g
Miltai 10 valg. š.
Migdolų miltai: 5 valg. š.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite plaktą grietinėlę, pieną, krakmolą ir smukintus migdolus (juos reikia apkepti keptuvėje, nulupti odeles ir sutrinti. Bet mes naudojom tokias migdolų plokšteles, kur jau be odelių, tai tik pakepinom ir susmulkinom.)
Į masę sukrėskite varškę, viską išmaišykite, paskui suberkite miltus, vėl išmaišykite.
Masę supilkite į pašildytą ir pateptą sviestu formą, uždenkite kepimo popieriumi (taip rašo recepte, bet mes nedengėm, tiesiog kepėm orkaitėje ir gavosi viskas gerai).
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie valandą. Idealiai iškeptas pyragas turėtų būti su rusva plutele. Pravėsusį galima papuošti uogomis, vaisių gabaliukais ar plakta grietinėle.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą