
6 asmenims reikės:
175 g rudo cukraus
3 didelių kiaušinių baltymai
450 g šviežių barškių
1 v.š cukraus pudros
570 ml riebios grietinėlės
Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių. Taip pat reikės 28*40 cm skardos ir kepimo popieriaus
1. Supilkite kiaušinių baltymus į visiškai švarų indą. Plakite kol bus minkštos putos. Tada berkite po truputį cukrų ir plakti kol bus standžios putos ir įplaktas cukrus.
2. Kabinkite mišinį šauktu ir dėkite eilėmis ant skardos. Įdėkite skardą į orkaitę ant vidurinės lentynos, sumažinkite kaitrą iki 140, ir palikite morengus valandai. Išjunkite orkaitę ir palikite joje morengus per naktį arba kol orkaitė visiškai atšals.
3. Supjaustykite pusę braškių ir sudėkite į blenderį kartu su cukraus pudra. Sutrinkite į piurė.
4. Supjaustykite likusias braškes ir suplakite grietinėlę.
Kai norėsite patiekti, sulaužykite morengus į 2,5 cm dydžio gabalėlius, sudėkite į didelį dubenį, sudėkite į jį pjaustytas braškes ir įmaišykite grietinėlę. Tada atsargiai įmaišykite du šaukštus piurė. Tada sudėkite į indelius, ant viršaus užpilkite likusią piurė ir patiekite kaip galima greičiau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą