4 asmenims reikės:
4 po 175 g jautienos išpjovos gabalėlių iš išpjovos vidurio
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 a.š. jautienos taukų
Šiek tiek brendžio
1 didelio išplakto kiaušinio
175 ml raudono vyno
Druskos ir šviežiai maltų pipirų
Įdarui:
10 g džiovintų baravykų
1 didelio nulupto svogūno
225 g grybų (tinka pievagrybiai)
25 g sviesto
Šviežiai tarkuoto muskato
Druskos ir pipirų
Reikės kepimo skardos ir keptuvės
1. Pradedame nuo įdaro, nes turi ataušti. Baravykus mirkome 20 min verdančiame vandenyje. Kitus grybus ir svogūną smulkiai supjaustome. Ištraukiame baravykus, nuspaudžiame skystį ir smulkiai supjaustome. Keptuvėje tirpdome sviestą, įmaišyti svogūnus ir grybus ir permaišyti kol jie gerai pasidengia sviestu, įberiame druskos, pipirų ir šiek tiek tarkuoto muskato. Sumažiname ugnį ir atidengtą kepame kol nugaruoja grybų skystis. Tai trunka apie pusvalandį. Laikas nuo laiko reikia pamaišyti ir turėtų likti koncentruotas mišinys be skysčio. Jį reikia įdėti į indelį, atvėsinti ir padeti į šaldytuvą.
2. Kelios valandos iki pateikiant steikus, įkaitiname jautienos riebalus kol bus žiauriai karšti. Dedame po du steikus į vieną keptuvę ir kepame po 30 s iš abiejų pusių. Turi jie patamsėti, bet ne iškepti. Nukeliame juos ant lėkštės. Išjungiame ugnį, bet neplauname keptuvės, nes jos dar reikės.
3. Kol steikai aušta, tešlą supjaustome į keturis gabalus ir kiekvieną iškočiojame į kvadratą su 19 cm ilgio kraštinėmis.
4. Kai steikai atšąla, patepame juos brendžiu, pabarstome druska ir pipirais ir švelniai patepame tešlos paviršių kiaušinio plakiniu.
5. Vieną šaukštą grybų ruošinio paliekame padažui, likusį padaliname į 8 dalis. Ant kiekvieno tešlos gabalo dedame po 1/8 grybų mišinio ir ant jo steiką. Ant viršaus dar tiek pat mišinio ir užlenkiame du priešingus tešlos kampus, tarsi vyniotume ryšulį. Patepame viršų išplaktu kiaušiniu ir užlenkiame kitus du kampus. Tą ryšulį reikia nevynioti standžiai, nes orkaitėje gali sprogti. Atsargiai perkeliame ryšulius ant skardos, uždengiame ranksšluostėliu ir mažiausiai pusvalandį (arba kol gaminsite) laikome šaldytuve.
6. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių, ir kepame ant viršutinės lentynos: 25 min vidutiniškai iškeptiems ir 30 min gerai iškeptiems, 20 min su krauju.
7. Kol jie kepa, supilame vyną ir likusį grybų mišinį į keptuvę. Leidžiame paburbuliuoti, kad nugaruotų trečdalis.
8. Išimame kepnius ir užpilame padažo ant kiekvieno.
4 po 175 g jautienos išpjovos gabalėlių iš išpjovos vidurio
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 a.š. jautienos taukų
Šiek tiek brendžio
1 didelio išplakto kiaušinio
175 ml raudono vyno
Druskos ir šviežiai maltų pipirų
Įdarui:
10 g džiovintų baravykų
1 didelio nulupto svogūno
225 g grybų (tinka pievagrybiai)
25 g sviesto
Šviežiai tarkuoto muskato
Druskos ir pipirų
Reikės kepimo skardos ir keptuvės
1. Pradedame nuo įdaro, nes turi ataušti. Baravykus mirkome 20 min verdančiame vandenyje. Kitus grybus ir svogūną smulkiai supjaustome. Ištraukiame baravykus, nuspaudžiame skystį ir smulkiai supjaustome. Keptuvėje tirpdome sviestą, įmaišyti svogūnus ir grybus ir permaišyti kol jie gerai pasidengia sviestu, įberiame druskos, pipirų ir šiek tiek tarkuoto muskato. Sumažiname ugnį ir atidengtą kepame kol nugaruoja grybų skystis. Tai trunka apie pusvalandį. Laikas nuo laiko reikia pamaišyti ir turėtų likti koncentruotas mišinys be skysčio. Jį reikia įdėti į indelį, atvėsinti ir padeti į šaldytuvą.
2. Kelios valandos iki pateikiant steikus, įkaitiname jautienos riebalus kol bus žiauriai karšti. Dedame po du steikus į vieną keptuvę ir kepame po 30 s iš abiejų pusių. Turi jie patamsėti, bet ne iškepti. Nukeliame juos ant lėkštės. Išjungiame ugnį, bet neplauname keptuvės, nes jos dar reikės.
3. Kol steikai aušta, tešlą supjaustome į keturis gabalus ir kiekvieną iškočiojame į kvadratą su 19 cm ilgio kraštinėmis.
4. Kai steikai atšąla, patepame juos brendžiu, pabarstome druska ir pipirais ir švelniai patepame tešlos paviršių kiaušinio plakiniu.
5. Vieną šaukštą grybų ruošinio paliekame padažui, likusį padaliname į 8 dalis. Ant kiekvieno tešlos gabalo dedame po 1/8 grybų mišinio ir ant jo steiką. Ant viršaus dar tiek pat mišinio ir užlenkiame du priešingus tešlos kampus, tarsi vyniotume ryšulį. Patepame viršų išplaktu kiaušiniu ir užlenkiame kitus du kampus. Tą ryšulį reikia nevynioti standžiai, nes orkaitėje gali sprogti. Atsargiai perkeliame ryšulius ant skardos, uždengiame ranksšluostėliu ir mažiausiai pusvalandį (arba kol gaminsite) laikome šaldytuve.
6. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių, ir kepame ant viršutinės lentynos: 25 min vidutiniškai iškeptiems ir 30 min gerai iškeptiems, 20 min su krauju.
7. Kol jie kepa, supilame vyną ir likusį grybų mišinį į keptuvę. Leidžiame paburbuliuoti, kad nugaruotų trečdalis.
8. Išimame kepnius ir užpilame padažo ant kiekvieno.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą