Ingridientai:
150 g susmulkintos rūkytos šoninės
1 vidutinis svogūnas, supjaustytas kubeliais Druskos ir pipirų
1 šaukštelis miltų 500 g špinatų, supjaustytų smulkiau (pagal originalų receptą galima daryti ir su šaldytais)
250 ml pieno
125 ml grietinės (aš ėmiau neriebią, nes ir taip viskas gan riebu gaunasi) 250 g Philadelphia sūrio (taip pat ėmiau light)
½ stiklinės tarkuoto Parmesan sūrio
Skrudintos duonelės (mes su alyvuogių aliejumi paskrudinom bagetės riekeles)
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Keptuvėje pakepinti šoninę kol parus ir paskrus, apie 10 min. Nudžiovinti šoninę ant popierinių rankšluosčių. Iš keptuvės išpilti beveik visus riebalus, palikti tik 1 šaukštelį. Į keptuvę sudėti svogūnus, pabarstyti druska ir pipirais ir pakepinti kol suminkštės, apie 8 min. Pridėti miltus ir pakepinti dar 30 sekundžių. Sudėti špinatus, pieną, grietinę ir Philadelphia sūrį. Pakaitinti kol sūris ištirps, apie 2 min.
Įmaišyti šoninę ir ¼ stiklinės Parmesan sūrio.
Mišinį perpilti į kepimo indą ir viršų apibarstyti Parmesan sūriu. Kepti orkaitėje apie 15 min.
Įjungti grilį orkaitėje ir dar truputį palaikyti (apie 3 min.), kol viršus paruduos. Ištraukus leisti pastovėti apie 5 min.
Valgyti šiltą tepant ant skrudintos duonelės. Skanumėlis! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą