Originalus receptas ir kiti Nigelo Slaterio kalėdiniai/žieminiai saldumynai
12 porcijų:
125 g lazdyno riešutų be odelės
300 g cukraus pudros
250 g sviesto
250 g šokolado su 70% kakavos
3 dideli kiaušiniai ir 1 trynys
60 g miltų
60 g kakavos miltelių
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
200 g tamsaus šokolado aplaistymui
Riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje. Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C.
Ištrinti sviestą su cukraus pudra miskeriu arba šaukštu. Ištirpdyti sulaužytą šokoladą dubenyje ant puodo su vandeniu.
Kiaušinius sumušti ir paplakti, tada supilti į sviestą su cukrumi. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius nusijoti kartu ir irgi suberti į tešlą. Suberti riešutus, išmeišyti ir dėti į kepimo popieriumi išteptą skardą, paviršių išlyginti.
Kepti apie 30-35 minutes, viduriukas gali likti skystokas, jis sukietės aušdamas. Leisti ataušti, tada supjaustyti. Kiekvieną gabaliuką aplieti ištirpdytu šokoladu.

Mūsų pastabos: ojojojoj koks saldumėlis. Ir labai greitas. Mes riešutus dėjome su odelėmis ir neskrudinome, ir nieko baisaus. Nigelas pabaigoje aplietam šokoladui leidžia sustingti ir tada dar apipaišo auksu ir blizgučiais. Mums atrodė skaniau su skystu, nors, žinoma, visaip galima.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą