2025 m. balandžio 24 d., ketvirtadienis

 

Mini kukurūzų keksiukai su aštriais čederio įdaru & kreminiais kukurūzais                                                                                                                               


                                                                                                         
Ingredientai:                                                                             
  • 1-1/2 stiklinės miltų
  • 1 puodelis kukurūzų miltų
  • 2 arbatinius šaukštelius cukraus
  • 3/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 didelis kiaušinis, kambario temperatūros
  • 3/4 stiklinės 2% pieno
  • 1/4 puodelio rapsų aliejaus
  • 1 skardinė (14-3/4 uncijos) kreminių kukurūzų, pasigaminome receptas toliau

       Kreminių kukurūzų receptas

Ingredientai:

4 kukurūzų burbuolės arba 200g koncervuotų kukurūzų
1/5 puodelio arba 1 puodelio grietinėlės
1 mažas saldus svogūnas, receptas
1/3 puodelio susmulkinto parmigiano
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas medaus
1 šaukštas druskos
1/4 šaukšto česnako miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio

Kreminių kukurūzų gaminimas:

Į keptuvę įpilkite šiek tiek tiek aliejaus, suberkite pjaustytus svogūnus ir šiek tiek tiek pakepinkite. Suberkite kukurūzus, pakepinkite 3–5 min. ant vidutinės ugnie. Į pridėti 2 šaukštus sviesto ir pa vieną. Įpilkite 1 puodelį grietinėlės ir pakeiskite, kol pilkite burbuliukai 1 šaukštelio medaus, 1/4 šaukštelio česnako miltelių, 1/4 šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio pipirų. 1/3 puodelio susmulkintos sūrio, lėčiau pakeisti ant silpnos ugnies. Atvėsinkite.


Įdaras:
  • 2 puodeliai susmulkinto čederio sūrio
  • 1 skardinė (4 uncijos) pjaustytų žalių čili
  • 1/4 puodelio kubeliais gydomos paprikos
  • 1 arbatinis šaukštelis čili miltelių
  • 1/4 arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų padažo

Gaminame keksiukus

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Dideliame dubenyje išplakite pirmuosius 5 ingredientus. Kitame dubenyje išplakti kiaušinį, pieną ir aliejų, kol susimaišys. Įpilkite į miltų mišinį. Išmaišome. Įdėkite kreminius kukurūzus.
  2. Užpildykite riebalais išteptus mini bandelių puodelius tris ketvirtadalius. Kepkite 15–18 minučių arba tol, kol centre įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus. Išėmus orkaitės , atvėsinkite 5 minutes.
  3. Tuo tarpu dideliame dubenyje su įdaro ingredientus. Naudodami nedidelį meliono kamuoliuką, išskobkite kiekvieno bandelės centrą; į vidurį įdėk suapvalintą arbatinį šaukštelį įdaro. Kepkite 10-12 minučių arba kol sūris išsilydys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą