2025 m. balandžio 24 d., ketvirtadienis

 

Įdaryti Ajovos karbonadai (Stuffed Iowa chops)

 Ingredientai:

      ·       4 kiaulienos nugarinės gabalėliai su kaulais (1–1/2 colio storio ir 8 uncijos)
·       1 valgomasis šaukštas rapsų aliejaus
·       1 valgomasis šaukštas smulkiai supjaustyto svogūno
·       1 valgomasis šaukštas maltų šviežių petražolių
·       1 valgomasis šaukštas 2% pieno
·       1/4 arbatinio šaukštelio druskos
·       1/4 arbatinio šaukštelio pjaustyto šalavijo
·       1/4 arbatinio šaukštelio pipirų
·       1 puodelis susmulkinto nulupto obuolio
·       1 puodelis viso grūdo kukurūzų
·       1 puodelis sausų duonos trupinių

Padažas:
·       1/3 stiklinės medaus
·       3–4 šaukštai Dižono garstyčių
·       3/4 arbatinio šaukštelio pjaustyto šviežio rozmarino arba 1/8 arbatinio šaukštelio džiovinto rozmarino, susmulkinto

Gaminame

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kiekviename kiaulienos gabalėlyje išpjaukite kišenę, įpjaukite beveik iki kaulo. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir apkepinkite kepsnius iš kiekvienos pusės. Šiek tiek atvėsinkite.

2. Dubenyje su svogūną, petražoles, pieną ir prieskonius. Įdėkite obuolių, kukurūzų ir duonos trupinių, iš tinka. Sudėk į Keepuvę ir patroškinkite. Šaukštu į kiaulienos kepsnius pridėkite įdaro. Į riebalais išteptą kepimo indą sudėkite kepsnius.

3. Mažame dubenyje su padažo ingredientus; pusę padažo pasilikite aptepimui. Likusį padažą užpilkite ant kiaulienos kepsnių. Kepkite neuždengę 50–60 minučių arba tol, kol termometras, įkištas į įdarą, parodijos 70°C, o per paskutines 20 minučių n uolat aptepkite likusiu padažu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą