RAZINŲ IR GRIETINĖS PYRAGAS
Ingredientai
· 1 puodelis razinų
·
2/3 stiklinės cukraus
·
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
·
1/8 arbatinio šaukštelio druskos
·
1/8 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
·
1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
·
1 stiklinė grietinė
·
1/2 stiklinės 2% pieno
·
3 dideli kiaušinių tryniai, kambario temperatūros
·
1/2 puodelio kapotų riešutų, neprivaloma
·
1 pyrago lukštas (9 colių), keptas
·
Morengos:
·
3 dideli kiaušinių baltymai, kambario temperatūros
·
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
·
6 šaukštai cukraus
· 1 puodelis razinų
Pyrago pagrindas:
1 puodelio miltų, 1/8 arbatinio šaukštelio druskos, 1/3 puodelio šalto sviesto ir 3–4 šaukštų vandens. Dubenyje su miltus ir druską; supjaustykite 1/3 puodelio sviesto, sudėti kol mišinys taps panašus į rupius trupinius. Suminkykite. Suformuokite rutulį. Ant miltais pabarstyto paviršiaus lengvai iškočiokite į 28cm apskritimą. Įdėkite į26 cm pyrago kepimo formą - gofruota. Prieš kepdami visą tešlą subadykite šakute. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepti 10-12 minučių. Visiškai atvėsinkite.
Įdaras:
- Į nedidelį puodą sudėkite razinas ir pakankamai vandens, kad apsemtų, užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies; atidėk į šalį.
- Dideliame puode su cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, gvazdikėlius ir cinamoną. Su sujungiamąja ir pieną iki vientisos masės. Virkite ir ugnios ant vidutinės-stipries, kol sutirštės ir užvirs. Sumažinkite šilumą iki minimumo; virkite ir vėl 2 minutes ilgiau. Nukelkite nuo ugnies. Nedidelį kiekį karšto įdaro į kitą į kiaušinių trynius; grąžinkite viską į indą nuolat maišydami. Švelniai užvirkite; virkite ir visa 2 minutes. Nukelkite nuo ugnies.
- Nusausinkite razinas, palikdami 1/2 puodelio skysčio. Švelniai į skystį į įdarą. Jei norite, pridėkite razinų ir riešutų. Užpilkite ant pyrago pagrindo.
- Dideliame dubenyje plakite kiaušinių baltymus ir druską vidutiniu greičiu, kol susidaro putos. Palaipsniui plakite ir berkite po 1 valgomąjį šaukštą cukraus, kol susidaro standžios putos. Paskleiskite ant įdaro.
- Kepkite 65 °C 15 minučių arba iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite ant grotelių 1 valandą; prieš pateikiant palaikykite šaldytuve 1-2 valandas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą