2025 m. balandžio 24 d., ketvirtadienis

 

RAZINŲ IR GRIETINĖS PYRAGAS


Ingredientai
·        1 puodelis razinų
·        2/3 stiklinės cukraus
·        3 šaukštai kukurūzų krakmolo
·        1/8 arbatinio šaukštelio druskos
·        1/8 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
·        1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
·        1 stiklinė grietinė
·        1/2 stiklinės 2% pieno
·        3 dideli kiaušinių tryniai, kambario temperatūros
·        1/2 puodelio kapotų riešutų, neprivaloma
·        1 pyrago lukštas (9 colių), keptas
·        Morengos:
·        3 dideli kiaušinių baltymai, kambario temperatūros
·         1/4 arbatinio šaukštelio druskos
·        6 šaukštai cukraus

Pyrago pagrindas:

1 puodelio miltų, 1/8 arbatinio šaukštelio druskos, 1/3 puodelio šalto sviesto ir 3–4 šaukštų vandens. Dubenyje su miltus ir druską; supjaustykite 1/3 puodelio sviesto, sudėti kol mišinys taps panašus į rupius trupinius. Suminkykite. Suformuokite rutulį. Ant miltais pabarstyto paviršiaus lengvai iškočiokite į 28cm apskritimą. Įdėkite į26 cm pyrago kepimo formą - gofruota. Prieš kepdami visą tešlą subadykite šakute. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepti 10-12 minučių. Visiškai atvėsinkite. 

Įdaras:

  1.  Į nedidelį puodą sudėkite razinas ir pakankamai vandens, kad apsemtų, užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies; atidėk į šalį.                 
  2. Dideliame puode su cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, gvazdikėlius ir cinamoną. Su sujungiamąja ir pieną iki vientisos masės. Virkite ir ugnios ant vidutinės-stipries, kol sutirštės ir užvirs. Sumažinkite šilumą iki minimumo; virkite ir vėl 2 minutes ilgiau. Nukelkite nuo ugnies. Nedidelį kiekį karšto įdaro į kitą į kiaušinių trynius; grąžinkite viską į indą nuolat maišydami. Švelniai užvirkite; virkite ir visa 2 minutes. Nukelkite nuo ugnies.
  3. Nusausinkite razinas, palikdami 1/2 puodelio skysčio. Švelniai į skystį į įdarą. Jei norite, pridėkite razinų ir riešutų. Užpilkite ant pyrago pagrindo.
            Morengas:
  1. Dideliame dubenyje plakite kiaušinių baltymus ir druską vidutiniu greičiu, kol susidaro putos. Palaipsniui plakite ir berkite po 1 valgomąjį šaukštą cukraus, kol susidaro standžios putos. Paskleiskite ant įdaro.
  2. Kepkite 65 °C 15 minučių arba iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite ant grotelių 1 valandą; prieš pateikiant palaikykite šaldytuve 1-2 valandas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą