2025 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Champurrado

Ingredientai
  • 4 puodeliai pieno
  • 56 gr. tamsaus cukraus (muscovado)
  • 85 gr juodojo šokolado griežinėliai
  • 1 cinamono lazdelė
  • 360 ml puodelio šilto vandens
  • 150 gr masa harina (specialaus paruošimo kukurūzų miltai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • ⅛ arbatinio šaukštelio smulkios druskos


Gaminimas 

Į vidutinio dydžio puodą supilkite pieną, sudėkite cukrų, juodąjį šokoladą ir cinamono lazdelę. Kaitinkite ant silpnos-vidutinės ugnies, kol cukrus ir šokoladas visiškai ištirps. Dažnai maišykite, kad niekas nepriliptų prie puodo dugno.

Išimkite ir išmeskite cinamono lazdelę. Jei ji sutrupėjo, gali tekti naudoti sietelį.

Mažame dubenyje sumaišykite šiltą vandenį ir masa harina iki vientisos masės.

Supilkite masa harina mišinį į puodą kartu su vanilės ekstraktu ir druska. Išplakite iki vientisos masės.

Užvirinkite, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir toliau virkite, dažnai plakdami, 15–20 minučių, kol masė taps tiršta, kreminė, aksominė ir lygi. Champurrado turėtų būti pakankamai tirštas, kad padengtų šaukšto nugarėlę. Norėdami gauti ypač aksominę tekstūrą, sutrinkite champurrado elektriniu trintuvu, kad gautųsi itin vientisa masė.

Patiekite ir papuoškite žiupsneliu malto cinamono arba cinamono lazdele.


Pastabos
  • Pienas: Geriausia naudoti nenugriebtą pieną, nes jis suteikia tirštesnę ir kremiškesnę tekstūrą bei skonį, bet jei norite, galite naudoti 2 %. Taip pat galite naudoti migdolų pieną arba kitą pieno alternatyvą.
  • Neturite muscovado? Vietoj to galite naudoti ¼ puodelio kito tamsaus rudojo cukraus.
  • Cinamono lazdelė: rekomenduoju naudoti Ceilono cinamono lazdelę, kartais vadinamą meksikietišku cinamonu. Tai tokia rūšis, kuri yra trapi ir lengvai perlaužiama per pusę. Tinka ir įprasta cinamono lazdelė.
  • Nepamirškite išplakti! Plakite viso proceso metu, kad gėrimas būtų kuo lygesnis ir švelnesnis. Champurrado turi būti visiškai lygus ir ne grūdėtas.
  • Per tirštas? Champurrado atvėsdamas sutirštės. Jei per daug sutirštės, įmaišykite šilto pieno pagal poreikį.
  • Gaminkite šį gėrimą be pieno produktų. Naudokite migdolų pieną, anakardžių pieną, sojų pieną arba mėgstamą pieno pakaitalą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą