2025 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Juodųjų pupelių ir sūrio tamalės

Ingredientai

Įdarui
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 vidutinio baltojo svogūno, supjaustyto kubeliais
  • 1 jalapeno pipiras, kubeliais supjaustyto
  • 2 skiltelės česnako, smulkinto
  • 425 gr virtų juodųjų pupelių ir ⅔ puodelio virimo skysčio
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
  • 291 gr tarkuoto kesadiljos sūrio
Masos tešlai
  • 2,93 puodelio masa harina (1.9 kg )
  • 0,62 šaukšto smulkios druskos
  • 0,36 šaukšto kepimo miltelių
  • 0,62 puodelio rapsų arba avokadų aliejaus
  • 2,49 puodelio sultinio (vištienos, jautienos arba daržovių), ir daugiau pagal poreikį
Patiekimui
  • 2 puodeliai V&V Supremo Crema Mexicana de Casa
  • 1 puodelio tarkuoto džiugo sūrio
Gaminimas

Paruoškite kukurūzų lukštus

Sudėkite kukurūzų lukštus į didelį dubenį arba puodą. Užpilkite kukurūzų lukštus pakankamai karšto vandens, kad jie būtų visiškai apsemti. Uždenkite dubenį folija arba maistine plėvele ir leiskite jiems mirkti 1 valandą, kad suminkštėtų. Tuo tarpu paruoškite įdarą ir sutrinkite tešlą.

Paruoškite įdarą

1. Didelėje keptuvėje arba puode ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir jalapeno pipirus. Kepkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai pradės minkštėti.

2. Įmaišykite česnaką ir kepkite 30 sekundžių, kol pasklis kvapnus aromatas.

3. Sudėkite juodąsias pupeles, jų virimo skystį ir druską. Kepkite 5 minutes.

4. Pupeles sutrinkite bulvių grūstuvu, kad gautumėte tirštesnę tekstūrą, arba sutrinkite jas elektriniu arba įprastu trintuvu, kad gautumėte lygesnę tekstūrą. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite.

Paruoškite masę

1. Į labai didelį dubenį arba puodą suberkite masa harina, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite.

2. Įpilkite aliejaus ir išmaišykite rankomis. Minkykite tešlą pirštais, kol viskas gerai susimaišys ir susijungs. Tešla turėtų būti šiek tiek trupininė, beveik kaip šlapias smėlis, ir, suspausta, lengvai išlaikytų formą.

3. Įpilkite sultinį ir maišykite apie 3–5 minutes, kol tešla taps gana drėgna ir gerai prisisotinusi. Tešla turi būti minkšta ir tepama, kaip tirštas humusas. Jei tešla per sausa, įpilkite daugiau sultinio. Jei ji per šlapia, įpilkite daugiau masa harina.

4. Tešlą naudokite nedelsdami arba uždenkite ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.

Nusausinkite kukurūzų lukštus

Nupilkite vandenį nuo kukurūzų lukštų ir nusausinkite juos. Padėkite juos ant kepimo skardos, kad būtų lengva juos pasiekti.

Susukite tamales

1. Paimkite kukurūzų lukštą ir nustatykite, kuri pusė yra lygi, o kuri su briaunomis. Padėkite lygią pusę į viršų ant delno arba lėkštės. Paimkite kupiną šaukštą masės ir uždėkite ją ant kukurūzų lukšto vidurio. Šaukšto nugarėle plonu sluoksniu paskleiskite didelį kvadratą, palikdami viršutinę ⅓ kukurūzų lukšto tuščią.

2.Masos centre užtepkite apie 1 ½ šaukšto keptų pupelių, po to 1 ½ šaukšto tarkuoto chihuahua sūrio (naudojome mozzarella sūrį).

3.Sulenkite kukurūzų lukšto ilguosius kraštus kaip knygą, o tada dar kartą sulenkite. Sulenkite smailųjį kraštą į viršų taip, kad būtų atvira ir matoma tik viena kukurūzų lukšto pusė. Atidėkite ir toliau sukite visus tamales, kol sunaudosite visą tešlą.

Garinimas

1. Pripildykite didelio garintuvo dugną vandens. Sudėkite tamales į puodą atviru galu į viršų. Atremkite jas į puodo sienelę, kad nenukristų.

2. Sandariai uždenkite dangčiu ir uždėkite garintuvą ant stiprios ugnies. Užvirinkite vandenį, sumažinkite kaitrą iki vidutinės-žemos ir virkite ant silpnos ugnies 90 minučių.

3. Išimkite 1 tamalę iš garintuvo puodo. Palaikykite 10 minučių. Jei luobelė lengvai atsiskiria nuo masės, vadinasi, ji išvirusi. Jei masė vis dar lipni arba limpa prie luobelės, garinkite ją dar 15 minučių ir patikrinkite dar kartą.

Patiekite . Išimkite tamales iš puodo ir leiskite joms 10 minučių atvėsti prieš patiekiant su šaukštu „Crema Mexican de Casa“ ir pabarstykite džiugo sūriu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą