2025 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Meksikietiškas karštas šokoladas

Ingredientai (12 žmonių)
  • 12 puodelių pieno
  • 12 šaukštų nesaldintų kakavos miltelių
  • 12 šaukštų granuliuoto cukraus
  • 3 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono
  • 1,5 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 0,75 arbatinio šaukštelio čili miltelių
  • 0,75 arbatinio šaukštelio malto kajeno pipiro (nebūtina – galite nedėti, jei nenorite)
  • 170 gr. kartaus šokolado
Papildomi priedai

zefyrai, šokolado drožlės, cinamono lazdelė maišymui

Gaminimas

1. Vidutinio dydžio puode ant vidutinės ugnies įpilkite pieno, kakavos miltelių, cukraus, cinamono, vanilės ekstrakto, čili miltelių, kajeno pipirų (jei pageidaujate).

2. Išmaišykite šluotele, suberkite kartųjį šokoladą ir kaitinkite, kol šokoladas visiškai ištirps, o mišinys bus karštas, bet ne verdantis.

3.Karštą šokoladą padalinkite į 2 puodelius ir patiekite su zefyrais, šokolado drožlėmis ir cinamono lazdele.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą