Ingredientai
2. Įmaišykite mieles ir cukrų, tada laisvai uždenkite maistine plėvele ir palikite 5 minutėms, kol susidarys stiprios putos.
3. Dubenyje išmaišykite duonos miltus, universalius miltus, druską ir anyžių sėklas.
4. Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą, kiaušinius, apelsino žievelę ir mielių mišinį. Išminkykite kol tešla taps lygi, elastinga ir atlips nuo dubens.
5. Didelį dubenį ištepkite aliejumi, sudėkite tešlą į dubenį ir suformuokite rutulį. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite kilti 2 valandas, kol padvigubės.
6. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
7. Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių, tada iš kiekvienos dalies nupjaukite po 1/4 ir atidėkite, kad sukurtumėte kaulų formas, kurios apgaubs kiekvieną kepalą.
8. Iš 12 didelių tešlos gabalėlių suformuokite rutuliukus ir kiekvieną jų sudėkite ant paruoštų kepimo skardų.
9. Kiekvienam kepalui padarykite kaulo formos papuošimus. Nuo kiekvieno iš 12 likusių tešlos gabalėlių nuplėškite po nedidelį gabalėlį. Kiekvieną gabalėlį susukite į mažą rutuliuką ir atidėkite į šalį. Ant kiekvieno kepalo kryžiaus formos uždėkite du ilguosius kaulus, viršuje uždėkite du rutuliukus.
10. Likusius 12 tešlos gabalėlius padalinkite per pusę, kad gautųsi 24 vienodo dydžio gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį susukite į ilgą, maždaug 18 cm ilgio virvę. Virveles suspauskite intervalais, kad jos atrodytų kaip kaulai.
11. Ant kiekvieno kepalo kryžmai uždėkite po 2 ilgas virvės dalis, tada ant kiekvieno uždėkite po vieną mažą rutuliuką.
12. Lengvai uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti dar 1,5 valandos.
13. Likus 15 minučių iki poilsio laiko pabaigos, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepkite 35–40 minučių, kol viršus taps aukso rudos spalvos, o duona visiškai iškeps. Leiskite atvėsti bent 30 minučių.
14. Užpilą paruoškite mažame dubenyje arba puodelyje išplakdami ištirpintą sviestą ir apelsino žievelę. Kepalų viršų aptepkite ištirpinto sviesto mišiniu, tada apvoliokite arba aptepkite granuliuotu cukrumi.
Pastabos
Pagal šį receptą išeina 6 vidutinio dydžio kepalai, bet jį galima padalyti ir gauti 2 didelius arba 12 mažų kepalų. Gali tekti atitinkamai pakoreguoti kepimo laiką.
- 60 ml pieno
- 2 ¼ arbatinių šaukštelių aktyvių sausų mielių
- 100 gr puodelio granuliuoto cukraus
- 420 gr duonos miltų
- 420 gr puodelio universalių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis smulkios druskos
- 1 arbatinis šaukštelis anyžių sėklų
- 227 gr nesūdyto, ištirpinto sviesto
- 4 dideli kiaušiniai
- 2 arbatiniai šaukšteliai apelsino žievelės (apie 2 vidutinio dydžio apelsinai)
- 1 arbatinis šaukštelis aliejaus
- ¼ puodelio nesūdyto, ištirpinto sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis apelsino žievelės (apie 1 apelsinas)
- ½ puodelio granuliuoto cukraus Gaminimas
2. Įmaišykite mieles ir cukrų, tada laisvai uždenkite maistine plėvele ir palikite 5 minutėms, kol susidarys stiprios putos.
3. Dubenyje išmaišykite duonos miltus, universalius miltus, druską ir anyžių sėklas.
4. Į dubenį supilkite ištirpintą sviestą, kiaušinius, apelsino žievelę ir mielių mišinį. Išminkykite kol tešla taps lygi, elastinga ir atlips nuo dubens.
5. Didelį dubenį ištepkite aliejumi, sudėkite tešlą į dubenį ir suformuokite rutulį. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite kilti 2 valandas, kol padvigubės.
6. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
7. Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių, tada iš kiekvienos dalies nupjaukite po 1/4 ir atidėkite, kad sukurtumėte kaulų formas, kurios apgaubs kiekvieną kepalą.
8. Iš 12 didelių tešlos gabalėlių suformuokite rutuliukus ir kiekvieną jų sudėkite ant paruoštų kepimo skardų.
9. Kiekvienam kepalui padarykite kaulo formos papuošimus. Nuo kiekvieno iš 12 likusių tešlos gabalėlių nuplėškite po nedidelį gabalėlį. Kiekvieną gabalėlį susukite į mažą rutuliuką ir atidėkite į šalį. Ant kiekvieno kepalo kryžiaus formos uždėkite du ilguosius kaulus, viršuje uždėkite du rutuliukus.
10. Likusius 12 tešlos gabalėlius padalinkite per pusę, kad gautųsi 24 vienodo dydžio gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį susukite į ilgą, maždaug 18 cm ilgio virvę. Virveles suspauskite intervalais, kad jos atrodytų kaip kaulai.
11. Ant kiekvieno kepalo kryžmai uždėkite po 2 ilgas virvės dalis, tada ant kiekvieno uždėkite po vieną mažą rutuliuką.
12. Lengvai uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti dar 1,5 valandos.
13. Likus 15 minučių iki poilsio laiko pabaigos, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepkite 35–40 minučių, kol viršus taps aukso rudos spalvos, o duona visiškai iškeps. Leiskite atvėsti bent 30 minučių.
14. Užpilą paruoškite mažame dubenyje arba puodelyje išplakdami ištirpintą sviestą ir apelsino žievelę. Kepalų viršų aptepkite ištirpinto sviesto mišiniu, tada apvoliokite arba aptepkite granuliuotu cukrumi.
Pastabos
Pagal šį receptą išeina 6 vidutinio dydžio kepalai, bet jį galima padalyti ir gauti 2 didelius arba 12 mažų kepalų. Gali tekti atitinkamai pakoreguoti kepimo laiką.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą