2025 m. gruodžio 5 d., penktadienis
Amarula Malva Pudding. Kalėdinis desertas iš Pietų Afrikos Respublikos
Malva Pudding – populiarus PAR desertas. Per Kalėdas daromos šventiškos versijos su Amarula likeriu (kaip čia), romu ar brendžiu. Patiekiamas su vanilės kremu, kurio receptą pridedame žemiau.
Ingredientai:
180 g cukraus
2 kiaušiniai
2 šaukštai abrikosų džemo
2 šaukštai sviesto
1 arbatinis šaukštelis balto vyno acto
150 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
Apie 200 ml pieno
Užpilui:
100 ml grietinėlės
100 g sviesto
100 g cukraus
100 ml karšto vandens
100 ml Amarula likerio (dar tinka: Baileys, kitokie likeriai, romas ar brendis; nealkoholinis variantas: dar 100 ml grietinėlės)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir patepkite riebalais vidutinio dydžio (18 cm X 25 cm ar pan.) skardą.
2. Išplakite kiaušinius su cukrumi.
3. Išlydykite sviestą su džemu, įmaišykite actą. Supilkite šį mišinį į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite.
4. Sumaišykite sausus ingredientus ir palengva įmaišykite į plakinį, pramaišiui įpildami pieno.
5. Supilkite tešlą į skardą ir kepkite 40-45 min.
6. Likus apie 10 min. iki kepimo pabaigos, pagaminkite užpilą. Supilkite į puodą grietinėlę, sviestą, cukrų ir karštą vandenį ir užvirinkite. Pavirkite kelias minutes, nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite Amarula likerį.
7. Išimkite pudingą iš orkaitės, subadykite paviršių šakute, užpilkite karštą užpilą (drąsiai, visą, nieko baisaus, kad apsemia) ir palikite 15 min. įsigerti.
8. Patiekiama su vanilės padažu.
Vanilės padažo (custard) ingredientai:
200 ml riebios grietinėlės
700 ml riebaus (3,5 proc.) pieno
4 kiaušinių tryniai
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
100 g cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Vanilės padažo (custard) gaminimas:
1. Supilkite grietinėlę ir pieną į puodą ir beveik užvirinkite. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su krakmolu, cukrumi ir vanile. Palengva supilkite pieno-grietinėlės viralą į plakinį (TIK NE ATVIRKŠČIAI), nuolat maišydami.
Išplaukite puodą ir gražinkite į jį padažą. Atsargiai pakaitinkite maišydami, kol padažas sutirštės, bet neleiskite susiformuoti gurgulams. Valgomas ir karštas, ir šaltas.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą