Ingredientai
(4 porcijoms):
1 kg didelių
krevečių
2/3 puodelio
alyvuogių aliejaus
40 g sviesto
6 skiltelės
česnako, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
1 ilga raudona
aitrioji paprika, supjaustyta griežinėliais
2 šaukštai kapotų
petražolių
1 šaukštas kapotų
krapų
½ citrinos
patiekimui
Druska ir pipirai
pagal skonį
Paskrudinta duona
patiekimui
Gaminimas:
Krevetes
nulupkite, palikite uodegas, galvas ir kiautus atidėkite ir pasilikite.
Perpjaukite krevetes išilgai nugaros ir ištraukite žarnas. Išvalytas krevetes
sudėkite į dubenį ir padėkite į šaldytuvą.
Keptuvėje
įkaitinkite sviestą ir aliejų, sudėkite krevečių galvas ir kiautus. Kepkite ant
vidutinės ugnies apie 15 min. arba tol, kol kiautai paskleis kvapą, o aliejus
taps gintaro spalvos. Nukoškite galvas ir kiautus per kiaurasamtį, aliejų
supildami į dubenį.
Išvalykite
keptuvę popieriniu rankšluosčiu, gražinkite ant ugnies. Supilkite atgal aliejų,
pridėkite česnaką ir aitriąją papriką. Pamaišydami pakepkite apie 2 min., kol
taps kvapnūs. Sudėkite krevetes į keptuvę vienu sluoksniu, pabarstykite druska
ir pipirais. Kepkite po 45 sekundes ant kiekvienos pusės, krevetės turi
neperkepti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite petražoles, krapus ir
įspauskite citrinos.
Sudėkite krevetes į lėkštę ir pašlakstykite aliejumi iš keptuvės. Patiekiama su skrudinta duona ir citrinų skiltelėmis.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą