2025 m. gruodžio 5 d., penktadienis

Kalėdinės krevetės iš Australijos

 

Ingredientai (4 porcijoms):

1 kg didelių krevečių

2/3 puodelio alyvuogių aliejaus

40 g sviesto

6 skiltelės česnako, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais

1 ilga raudona aitrioji paprika, supjaustyta griežinėliais

2 šaukštai kapotų petražolių

1 šaukštas kapotų krapų

½ citrinos patiekimui

Druska ir pipirai pagal skonį

Paskrudinta duona patiekimui

 

Gaminimas:

Krevetes nulupkite, palikite uodegas, galvas ir kiautus atidėkite ir pasilikite. Perpjaukite krevetes išilgai nugaros ir ištraukite žarnas. Išvalytas krevetes sudėkite į dubenį ir padėkite į šaldytuvą.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, sudėkite krevečių galvas ir kiautus. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 15 min. arba tol, kol kiautai paskleis kvapą, o aliejus taps gintaro spalvos. Nukoškite galvas ir kiautus per kiaurasamtį, aliejų supildami į dubenį.

Išvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, gražinkite ant ugnies. Supilkite atgal aliejų, pridėkite česnaką ir aitriąją papriką. Pamaišydami pakepkite apie 2 min., kol taps kvapnūs. Sudėkite krevetes į keptuvę vienu sluoksniu, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite po 45 sekundes ant kiekvienos pusės, krevetės turi neperkepti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite petražoles, krapus ir įspauskite citrinos.

Sudėkite krevetes į lėkštę ir pašlakstykite aliejumi iš keptuvės. Patiekiama su skrudinta duona ir citrinų skiltelėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą