2012 m. birželio 29 d., penktadienis

BRAZILIJOS VIŠTIENOS TROŠKINYS SU KOKOSŲ PIENU

Jums reikės (4 asmenims):

4 vištienos krūtinėlės puselės, be kaulo ir odos
2 g malto kumino
2 g maltų kajeno pipirų
2 g ciberžolės
2 g maltos kalendos
1 svogūnas
6 g tarkuoto šviežio imbiero
2 jalapeno pipirai be sėklų (galima pakeisti čili pipirais)
1 skiltelė česnako
1 skardinė kokosų pieno
3 pomidorai, supjaustyti kubeliais be sėklų
Šviežių petražolių

Sumaišyti: kuminą, ciberžolę, kalendą, druską ir pipirus. Mišinyje apvolioti vištienos krūtinėlę (galima palikti, kad šiek tiek pastovėtų su prieskoniais 30-40 min). Tada vištienos krūtinėlę apkepti keptuvėje iš abiejų pusių (10-15 min).
Atskirai pakaitinti aliejų, sudėti svogūną, imbierą, jalapeno pipirus, česnaką ir pakepinti, kol svogūnas pagels ir suminkštės. Tada sudėti pomidorus ir dar pakepinti 5-8 min, supilti kokosų pieną.
Vištieną patiekti su ant viršaus užpiltu padažu ir virtais ryžiais.
Čia buvo originalus receptas, o per vakarienę įvyko modifikacija:
Apkeptą vištieną ir paruoštą padažą sudėjom į puodą ir patroškinom 15-20 min. Jei gaminsite šiuo būdu, tada nereikia vištienos ant keptuvės kepti 10-15 min, o tik kelias minutes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą