2014 m. rugsėjo 5 d., penktadienis

ORKAITĖJE KEPTI BAKLAŽANAI IR CUKINIJOS SU GRYBAIS

Produktai:
Vidutinio dydžio baklažanai, cukinijos
Alyvuogių aliejus
Druskos (pagal skonį)
Citrinos
Grybai (lietuvos miškuose augantys ir/arba šampinjonai)
Petražolės
Rozmarinas

Baklažanus supjaustyti išilgai, pakankamai plonai, bet ne per plonai. Pašlakstyti lengvai citrina, druska ir palikti trumpam, kad įseigertu. Tuo tarpu įkaitinti orkaitę. Ikaitus iki reikiamos temperatūros 220, apšlakstyti baklažanus aliejumi gerai ir išdėti ant skardos su folija. Kepti iš abiejų pusių, iki lengvo parudavimo, sumažinus ugnį iki 180.
Tuo tarpu ant sviesto pakepti grybus. Jei šampinonai šviežius, jei miško grybai, juo prieš tai 10 min apvirti. Labiausiai tinka baravykai. Grybus skaninti druska, rozmarinais ir pertažolėmis. Išimti baklažanus, juos dar išėmus lengvai pašlakstyti citrina ir druska, jei trūksta. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą