6 asmenims reikės:
1 džiovinto čili
425 gr konservuotų supjaustytų pomidorų savo sultyse + 1 šviežio
2 šaukstų aliejaus
1 balto vid svogūnas
3 česnako skiltelės
Druskos
1,8 l vištienos sultinio
1 didelio avokado
1 ½ puodelio tarkuoto kieto sūrio
0,57 kg išvirtos vištienos be kaulų
4 puodelių tortilijos čipsų
1 laimo
Džiovintą čili pipirą perpjauname pusiau ir išvalome sėklas. Paskrudiname čili pipirą keptuvėje (sausai) iš abiejų pusių, kol jo aromatas užpildo virtuvę. Susmulkiname. Atidedame.
Supjaustome svogūną kubeliais. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir pakepiname svogūną ir česnaką apie 7 min. Kiaurasamčiu nuspausdžiame svogūną ir česnaką ir perkeliame į indą.
Į indą sudedame pjaustytus pomidorus, susmulkintą kepintą čili, svogūną ir česnaką ir susmulkiname su blenderiu iki vientisos masės. Gautą tyrę dedame į puodą ir pakaitiname apie 6 min. Po to supilame vištienos sultinį ir verdame apie 15 min. ant primažintos ugnies. Pagardiname druska pagal skonį.
Vištieną supjaustome kubeliais, taip pat avokadą. Prieš pateikiant valgyti į lėkšte įdedame vištienos, avokado, tarkuoto sūrio ir tortilijos čipsų ir užpilame sriubos. Galima apibarstyti kalendra. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą