2015 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

MOLIŪGŲ SĖKLŲ ŠOKOLADINIS PYRAGAS

Reikės:

3 kiaušinių
1 puodelis+2 šaukstai cukraus
1/3 puodelio miltų
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1 šauksto tekilos
1/2 mexican šokolado (naudojome 82% juodo šokolado)

150 g sviesto

Į kepimo indo dugną įdedame kepimo popierių ir dugną ištepame storu sluoksniu sviesto apie 50g. Tada kepimo indą pabarstome apie ½ puodelio moliūgų sėklų vienodu sluoksniu ir 2 šaukštais cukraus. Ir atidedame.

Blenderiu sumalame 1 ¼ puodelio moliūgų sėklų su 1 puodeliu cukraus. Malame kol sėklos ir cukrus bus panašūs į drėgną smėlį. Įdedame 3 kiaušinius ir 100 g sviesto ir išmaišome. Įdedame 1/3 puodelio miltų sumaišytų su ¼ šaukštelio kepimo miltelių ir įpilame tekilos, viską sumaišome.

Susmulkiname šokoladą į žirnio dyžio gabalėlius ir įdedame į tešlą, sumaišome. Tešlą sudedame į paruoštą kepimo indą ir kepame 200° C įkaitintoje orkaitėjė apie 35-40 minučių. Kai pyragas iškepa paliekame 10 min atvėsti, tada išimame, apverčiame, nuimame kepimo popierių, apibarstome cukraus pudra. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą