2016 m. kovo 18 d., penktadienis

Žaliosios salotos (4-6 asm.)

Reikės:
40 g kalendros, supjaustyti
20 g baziliko, suplėšyti
40 g petražolių, stambiai supjaustyti
15 g krapų, supjaustyti
20 g mėtos, suplėšyti
35 g sultenės
60 g rukolos, suplėšyti
100 g žirnių ankščių salotoms, supjaustyti
30 g smulkintų migdolų, lengvai pakepintų ½ valg. šaukšto aliejuje
30g pakepintų lukštentų moliūgo sėklų
½ arbat.šaukštelio juodgrūdės (nebūtinai)
15 g pakepintų sezamo sėklų
½ arbat.šaukštelio čili dribsnių

Užpilui:
45 ml alyvuogių aliejaus
6 šalavijo lapeliai
2 valg.šaukštai citrinos sulčių
druskos, juodųjų pipirų

Pradėti nuo užpilo. Įpilti aliejų ir sudėti šalavijo lapelius į nedidelį puodą, pakaitinti ant vidutinės ugnies kol pradės čirškėti, tada nuimti ir leisti atvėsti. Išimti šalavijo lapelius, tada supilti aliejų į dubenį, pilant citrinos sultis, gerai išmaišyti, įdėti druskos ir pipirų.

Visas žoles ir lapus nuplauti, gerai nusausinti, suplėšyti arba supjaustyti, sudėti sėklas, gerai rankomis išmaišyti ir supilti užpilą. Lengvai išmaišyti ir iškart patiekti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą