1,5 kg veršienos
1,5 šaukšto
sviesto
Druskos
1-2 svogūnai
2 morkos
1 petražolės
šaknis
½ šaukšto miltų
½ citrinos
Veršieną
supjaustyti įstrižais gabaliukais, gerai išmušti, pasūdyti; ištirpinti gabaliuką
sviesto, supilti į puodą, sudėti mėsą, pabarstyti smulkiai sukapotais
svogūnais, morkomis, petražolėmis ir troškinti, kol pagels. Išėmus muštinukus
iš puodo į padažą įdėti šaukštą sviesto, truputį miltų, pavirinti, kad gerokai
paruduotų, įspausti citrinos sulčių. Toliau Zavadska rašo nukošti padažą per
sietą, bet mes nusprendėme nekošti, o palikti su visom tom smulkintom daržovėm,
nes jos labai skanios. Užpilti muštinukus padažu ir skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą