2023 m. kovo 3 d., penktadienis

Tian (provansiškas daržovių troškinys)



4 raudoni svogūnai
1 baklažanas
1 cukinija
5 pomidorai

Pomidorų tyrės
Kelios skiltelės česnako
Druska, pipirai, čiobrelio šakelės, Provanso žolelės, alyvuogių aliejus.

Paruošimas

Pomidorų keptuvėje apkepinam supjaustytus 2 svogūnus, smulkintą česnaką, čiobrelį. Užpilam pomidorų tyrę ir viską pakaitinam. Šį padažą supilame į orkaitei tinkamo indo dugną (gali būti stiklinis ar keramikinis, stačiakampis arba apvalus).

Supjaustome gražiais griežinėliais svogūnus, pomidorus, baklažaną ir cukiniją. Stengiamės juos parinkti tokio dydžio, kad gautųsi panašaus dydžio griežinėliai. 

Baklažanus rekomenduojama prieš tai gerai padruskinti ir nuvarvinti skystį (apie 15 min.), paskui kiekvieną griežinėlį patepti alyvuogių aliejumi. Cukinijų griežinėlius taip pat apvolioti su trupučiu alyvuogių aliejaus ir druska, kad turėtų daugiau skonio. 

Išdėliojame griežinėlius gražiomi eilėmis (į indą su pomidorų padažu ant dugno), kaitaliodami skirtingas daržoves. Apvaliame inde dėliojam spirale. Stengiamės statyti griežinėlius stačiai ir kuo labiau suspausti. Pabaigoje viską apšlakstom aliejumi, pabarstome Provanso žolelėmis, druska, pipirais. 

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. uždengus folija, pabaigoje dar apie 10 min. atidengus (arba pagal vaizdą, kai bus suminkštėjusios ir vos vos paskrudusios daržovės).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą