2012 m. gruodžio 8 d., šeštadienis

VIŠTIENOS KEPSNELIAI SU MASCARPONĖS SŪRIU IR SAULĖJE DŽIOVINTAIS PAMIDORAIS

Produktai


4 Vištienos krūtinėlės
Mascarponės sūris, pusė indelio
8 saulėje džiovinti pamidorai iš aliejaus
2 skiltelės česnako
Druska
Pipirai
Aliejus kepimui

Baltam padažui
Sviesto 50 gr.
Pieno 250 ml
Šaukštas miltų
50 ml balto vyno
Krapai
Druskos
Pipirų

Paruošimas
Vištienos krūtinėlę įpjauname išilgai, kišenėlę padarome, padruskinam, papirinam iš visų pusių ir vidaus, įtriname česnaku, įdedame mascarponės sūrio, išilgai supjaustome saulėje džiovintus pamidorus ir juos taip pat įdedame į kišenę. Krūtinėles apipilame aliejumi nuo saulėje džiovintų pamidorų ir pastatome į šaldytuvą nakčiai.

Didelėje įkaitintoje keptuvėje, supilame aliejų, sudedame krūtinėles apkepame ant mažos ugnies iš abiejų pusių po 7 – 10 min, tuomet įpilame truputį vandens ir patroškiname apie 7 min., uždengtu dangčiu.

Kitoje keptuvėje, įkaitiname sviestą, kai išsilydis įpilame vyno, vėliau pieno su išmaišytais miltais, pilant šį mišinį pastoviai maišome, kelias minutes lengvai maišome, kol masė pradeda palengva tirštėti, tuomet įdedame žiupsnelį druskos ir pipirų bei smulkintų krapų.

Prie krūtinėlių patiekiami ryžiai, apipilama baltu padažu, tinka marinuoti agurkėliai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą