2012 m. gruodžio 8 d., šeštadienis

PYRAGĖLIAI SU BUROKĖLIŲ SRIUBA KITAIP


PYRAGĖLIAI

Produktai
Tešlai (apie 30 – 35 pyragėlių):
Pusės litro pieno,
50 gr mielių,
pakelio margarino 250 gr.,
pusė arbatinio šaukštelio (mama sakė pirštuose, suprask kaip nori), valgomojo šaukšto cukraus,
1 kg miltų
Pusė litro aliejaus (geriau kepimui skirto, ne alyvuogių).

Įdarams
Mėsos:
Virta vištiena arba jautiena iš sultinio 300 -400 gr., kuris naudojamas burokėlių sriubai., atvėsinama ir sumalama, pakepinama su dideliu smulkintu svogūnu, pagal skonį druskos ir pipirų, petražolių, įdaras atvėsinamas.

Grybų
300 gr. grybų, pageidautina džiovintų (toks kiekis jau išmirkytų) arba galima pamaišyti su šviežiais. Grybai apverdami, vėliau pakepinami su svogūnu ir prieskoniais, įdaras atvėsinamas.

Kopūstų
Pusė mažesnės galvutės, susmulkinama juostelėmis, įdedama šiek tiek raugintų kopūstų, pakepinama su smulkintu svogūnu visu, galima įdėti virto kiaušinio. Atvėsinama.

Paruošimas
Pieną pašildai ir ištirpini mieles, šiltai pastatai (palauki kol mielės pakils) dedi cukrų ir druską, o po to supili į miltus, ir vėl pastatai šiltai. Pjauni skvošo kamuoliuko dydžio gabaliuką tešlos ji su kočėlu išvolioji ir dedi įdarą. Sulipini galus, suformuoji kraštus ir dedi į puodą su verdančiu aliejumi.

BUROKĖLIŲ SRIUBA KITAIP


Produktai

500 gr mėsos (pageidautina jautiena arba vištiena)
1 morka
1 svogūnas
Petražlės šaknis
Lauro lapai
Kvapnūs pipirai
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
2 burokėliai

Mėsa užpilama 2 l vandens palaukiama kol užvirs, nupilama ir vėl užpilamas šviežias vanduo, užvirus, sudedami visi ingridientai, išskyrus burokėlius. Kai sultinys paverda pusę valandos, išimame mėsą. Ji vėliau naudojama įdarams. Sutarkuojami burokėliai ir įdedami vėl paverdama kokias 5-10 min. Vėliau sultinys perkošiamas, kad liktų tik skystis. Vėl pastatoma ant ugnies, sutrinami per sietelį likę ingridientai, valgomąjį šaukštą masės įdedame vėl į sriubytę. Jei trūksta druskos ir pipirų pridedama.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą