Vištiena
Druska
Pipirai
Česnakas
Majonezas
Cinamonas
Cukrus
Druska
Pipirai
Česnakas
Majonezas
Cinamonas
Cukrus
Paruošimas:
Vištieną itriname pipirais, druska ir česnakais. Prieš kepimą palaikome 30 min pasimarinuoti. Cinamoną sumaišome su cukrumi. Įkaitiname orkaitę iki 200ºC. Vištieną sudedame į skardą, aptepame majonezu ir pabarstome cinamono ir cukraus mišiniu.
Vištieną itriname pipirais, druska ir česnakais. Prieš kepimą palaikome 30 min pasimarinuoti. Cinamoną sumaišome su cukrumi. Įkaitiname orkaitę iki 200ºC. Vištieną sudedame į skardą, aptepame majonezu ir pabarstome cinamono ir cukraus mišiniu.
Garnyrui:
Keptos morkos:
1 vid. svogūno
3 vid morkų
1 obuolys
Druska
Aliejus
Svogūną supjaustome smulkiai. Morkas stambiai sutarkuojame (per burokinę tarką). Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame smulkintą svogūną ir apkepame. Po to dedame tarkuotas morkas, apkepame ir dedame pjaustytą obuolį. Pasūdome, išmaišome ir troškiname kol suminkštėja morkytės.
1 vid. svogūno
3 vid morkų
1 obuolys
Druska
Aliejus
Svogūną supjaustome smulkiai. Morkas stambiai sutarkuojame (per burokinę tarką). Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame smulkintą svogūną ir apkepame. Po to dedame tarkuotas morkas, apkepame ir dedame pjaustytą obuolį. Pasūdome, išmaišome ir troškiname kol suminkštėja morkytės.
Apskrudintos bulvės:
Bulvės
raudonieji pipirai
džiovinta kalendra
Kuminas
šaukštas alyvuogių aliejaus
Bulves apvirti kol paviršius pasidarys lipnus, bet dar napradėtų trupėti. Aliejų sumaišyti su prieskoniais, supilti ant bulvių, tolygiai apvolioti ir dėti į orkaitę kepti.
Patiekti viską kartu, dar galima ir su konservuotais žirneliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą