2013 m. sausio 25 d., penktadienis

VARŠKĖS PYRAGAS SU ABRIKOSAIS

Produktai
Tešlai:
400 g miltų
125 g. sviesto
1 kiaušinis
100 g cukraus
druskos
1-2 šaukštai vandens
2 šaukšteliai vanilinio cukraus

Paruošimas
sviestą sutrinti su miltais (pirštais), su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinį, įpilti vandens (jei mažai-2 šaukštus) Tešla turi būti elastinga. Palaikyti šaltai.

Varškei:
500 g varškės (9 proc.)
1 stiklinė grietinės (30 proc.)
50 g tirpinto sviesto
3 kiaušiniai
150-200 g cukraus
Džiovintų abrikosų
Razinų

Paruošimas
Varškę sutrinti su grietine, įpilti tirpintą sviestą. Kiaušinius suplakti su cukrumi. Viską sumaišyti. Sudėti supjaustytus abrikosus ir razinas.

Iškloti skardą iškočiota tešla, supilti paruoštą varškę ir kepti ~170 laipsnių orkaitėje 1 val 15 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą