2013 m. kovo 8 d., penktadienis

OBUOLIŲ IR VYNO TORTAS

Produktai:
225 g miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
75 g cukraus
Šaukštelis vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
75 g sviesto

1 kg obuolių (saldžiarūgščių)
2 pakeliai vanilinio pudingo
100 g cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
500 ml balto vyno
250 ml obuolių sulčių

600 ml grietinėlės
3 pakeliai grietinėlės standiklio
2 šaukšteliai vanilinio cukraus

Pakelis migdolų plokštelių

Paruošimas:
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, pridėti cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinį ir sviestą (sutarkuotą). Išplakti mikseriu. Išminkyti tešlą ir padėti 1 valandai į šaldytuvą.
Torto formą patepti sviestu (riebalais) ir plonai iškloti tešla dugną ir kraštus (apie 3 cm aukščio).
Obuolius nulupti, išimti sėklutes, supjaustyti kubeliais. Išvirti pudingą iš puding miltelių su vynu, sultim, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Obuolius sudėti į pudingą, viską išmaišyti ir supilti ant tešlos formoje.
Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 50-60 min. Išėmus tortą gerai atšaldyti.
Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi ir standikliu. Ištepti storai ant iškepto atšalusio torto.
Migdolų plokšteles trumpai paskrudinti ant keptuvės, kad rusteltų (bet nepajuoduotų). Galima ant trupučio sviesto arba be nieko. Uždengti migdolais grietinėlės sluoksnį.
Geriausia tada dar palikti per naktį, kad viskas susigertų („durchziehen“)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą