Kiaulienos sprandinė. Turi būti kuo mažesnė, nes tada ji minkštesnė ir skanesnė.
Jautienos antrekotas;
Svogūnai;
Bulvės;
Kiaušiniai;
Rūkyti lašiniai;
Grietinė;
Druska, pipirai.
Paruošimas:
Sprandinę atidžiai supjaustyti gabalėliais išpjaustant plėves. Antrekotą susmulkinti gabalėliais. Santykis maždaug toks, kad jei kiaulienos 1 kg, tai jautienos apie 300 g. Nulupti ir pasmulkinti gabalėliais vieną ar du svogūnus. Mėsą sumalti su svogūnais. Pabarstyti druska ir pipirais ir įpilti truputį virinto šalto vandens.
Pasigaminti spirgučius. Smulkiais supjaustyti lašinius ir kepti keptuvėje. Kai jie jau gerokai išsilydo dėti supjaustytą smulkiai svogūną ir kepti riebaluose, kol gražiai pageltonuos.
Nuskusti daug bulvių. Išsivirti puodą bulvių. Virtas bulves sumalti mėsmale.
Likusias bulves sutarkuoti.
Tarkius išspausti, tik neperspaudžiant, kad nebūtų pernelyg sausi. Išspaustame skystyje leisti nusistovėti krakmolui. Nupilti skystį, o krakmolą sudėti į tarkius.
Į tarkius įdėti sumaltas virtas bulves. Svarbu: virtų bulvių neturi būti jokiu būdu daugiau nei nevirtų. Tada dar įmušti porą kiaušinių ir dėti druskos. Viską išmaišyti.
Formuoti cepelinus su mėsa;
Užkaisti puodus vandens. Dėti cepelinus virti tik į verdantį vandenį. Prieš dedant cepelinus, labai naudinga pavirti iš tos bulvinės tešlos padarytus kukulius, kad vanduo apsiveltų bulvėmis.
Virti apie 15 min.
Valgyti su spirgučiais ir grietine.
Nuskusti daug bulvių. Išsivirti puodą bulvių. Virtas bulves sumalti mėsmale.
Likusias bulves sutarkuoti.
Tarkius išspausti, tik neperspaudžiant, kad nebūtų pernelyg sausi. Išspaustame skystyje leisti nusistovėti krakmolui. Nupilti skystį, o krakmolą sudėti į tarkius.
Į tarkius įdėti sumaltas virtas bulves. Svarbu: virtų bulvių neturi būti jokiu būdu daugiau nei nevirtų. Tada dar įmušti porą kiaušinių ir dėti druskos. Viską išmaišyti.
Formuoti cepelinus su mėsa;
Užkaisti puodus vandens. Dėti cepelinus virti tik į verdantį vandenį. Prieš dedant cepelinus, labai naudinga pavirti iš tos bulvinės tešlos padarytus kukulius, kad vanduo apsiveltų bulvėmis.
Virti apie 15 min.
Valgyti su spirgučiais ir grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą