2013 m. gegužės 31 d., penktadienis

ŽELĖ TORTAS


Produktai:
3 pakeliai Dr. Oetker želė (skirtingų skonių ir spalvų)
Vaisių, uogų
Į braškių arba žemuogių skonio želė idealu įdėti trintų braškių su cukrumi (nepilną stiklinę).
Į apelsinų skonio želė idealu įdėti apelsino skiltelių, be odelės ir supjaustytų gabaliukais, arba mandarinų skiltelių.
Į kivi skonio želė labai tinka įdėti mėlynių (kivi vaisių niekada nedėkite, nes jie neleidžia sustingti želė).
Į persikų skonio želė tinka įdėti konservuotų persikų, supjaustytų gabaliukais, arba bananą, supjaustytą griežinėliais.
Į citrinų skonio želė tinka įdėti citrinos, apelsino skiltelių be odelės ir supjaustytų gabaliukais arba mandarino skiltelių, tinka banano griežinėliai.


Paruošimas:
Labai patogu želės tortą ruošti Tupperware žiedo formoje (prieš pilant želė aš tą formą truputį patepu aliejumi, kad patiekiant tortas lengviau iškristų iš formos).
Želės pakelio turinį užpilti verdančiu vandeniu ir maišant ištirpinti. Vandens kiekis priklauso nuo to, kiek vaisių dėsite:
jei nedaug, tai 1 pakelį užpilti 400 ml vandens (nors ant pakelio parašyta 500 ml, bet geriau pilti ne daugiau kaip 400 ml);
jei daugiau (pvz. ruošiant sluoksnį su braškėmis), tai – 300 ml.
Svarbiausia – neskubinti želės sustingti, t. y. jai atvėsus, neskubėti įkišti į šaldytuvą, o leisti stingti kambario temperatūroje apie 2 val. ir tik tada įdėti į šaldytuvą, kad tvirtai sustingtų ir būtų galima ant jos pilti kitą sluoksnį.
Ruošiant pirmą sluoksnį reikia turėti galvoje, kad apvertus jis geriausiai matysis, todėl rekomenduojama gražiai papuošti, pavyzdžui gražiai išdėlioti mandarino skilteles ar banano griežinėlius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą