Produktai (12-14 porcijų):
1-1.2 kg kiaulienos nugarinės
400 g. kiaulienos faršo
2 morkos
mažas indelis konservuotų žirnelių
pomidorų padažo
2 svogūnų galvos, druska, pipirai.
Paruošimas
Nugarinę supjaustyti, lengvai išmušti ir pabarstyti druska ir pipirais (galima palikti ir per naktį šaldytuve).
1 svogūno galvą smulkiai sutarkuoti į faršą, įberti druskos, pipirų, šlakelį karšto virinto vandens ir gerai išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti smulkiai supjaustytą svogūną ir per burokinę tarką sutarkuotas morkas. Kepti neilgai, tada suberti žirnelius ir gerai išmaišyti, bei nukelti nuo ugnies.
Imame foliją ir suplėšome tokio dydžio gabalėliais, kad galima padaryti vokelį ir viduje tilptų nugarinės gabaliukas su faršu ir morkomis.
Ant folijos dedame nugarinės gabaliuką, gerą valgomąjį šaukštą faršo, šaukštą apkeptų morkų ir ant viršaus arbatinį šaukštelį pomidorų padažo. Suformuojame vokelį/kepsniuką.
Kepti orkaitėje ~35-40 min. ir patiekti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą