2013 m. lapkričio 15 d., penktadienis

JAUTIENOS STEIKAS

Patiekiamas su rukolos, saulėje džiovintų ir mažų pomidoriukiukų salotomis

Produktai:
Jautienos išpjova
Kepimo aliejus
Aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus
Druska
Pipirai
Rozmarinas

Gaminimas:

Priklausomai nuo jautienos išpjovos dydžio ir pločio pjaustome išpjovą 2-3 pirštų storio gabaliukais. Įtrinam mėsą pipirais, rozmarinu. Galima dėti druskytės, galima ne. Įkaitinam keptuvę dedam jautienos gabaliukus ir kepam 2-4 minutes vieną pusę, tada tiek pat laiko kitą pusę. Galima ištisai vartyti. Mes kepėm ilgiau, nes dauguma jūsų pageidavo vidutiniškai arba gerai iškepto steikiuko.


Produktai:
Rukola
Pomidoriukai
Saulėje džiovinti pomidorai
Mėlynasis svogūnas
Saulėgrąžos
Alyvuogių aliejus
Balzamiko actas
Citrina
Druska
Cukrus

Sudedam rukola, supjaustom pomidoriukus, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, įdedam nuplikytas saulėgrąžas.  Pasidarom padažą iš alyvuogių aliejaus,  balzamiko acto, išspaustų citrinos sulčių. Įdedam žiupsnelį druskos ir cukraus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą