2014 m. kovo 28 d., penktadienis

PAELLA

Ingredientai:
Vištiena (gali
būti triušiena)
Chorizo dešra
Viena raudona ir viena žalia paprika
Svogūnų
Česnakų
Indelis virtų krevečių
Indelis konservuotų moliuskų
Indelis konservuotų aštuonkojų
Keletą virtų, bet neišgliaudytų karališkų krevečių (viršaus papuošimui)
Citrina
Apvalūs ryžiai (tinka kaip risotto – Arborio ryžiai) – vienai keptuvei vienas puodelis
Druska, pipirai
Paella prieskoniai (specialūs, būna pirkti tokie mišiniai).
Vandens (santykiu du vandens su vienu ryžių) – vienai keptuvei du puodeliai

Viską kepame didelėj keptuvėj, geriau špižinėje, truputį gilesnėje (geriausia specialioje paella keptuvėje su dviem rankenom). Vištieną supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant alyvuogių aliejaus. Apkepus pridėti riekutėmis supjaustyto chorizo. Paskui pridedam smulkiai supjaustytas paprikas, svogūnus ir česnakus ir viską dar šiek tiek pakepinam, kad daržovės apminkštėtų. Įdedame druskos, pipirų, galima ir raudonųjų pipirų. Paskui pridedam paella prieskonius. Tuomet dedame ryžius ant viršaus ir užpilame dalį vandens, tiek, kad apsemtų ryžius vos vos. Verdame ant vidutiniškos ugnies atviroje keptuvėje. Kai vanduo nugaruoja, vis po truputį dapilame, kol sunaudosime visą vandenį. Po truputį atsargiai pamaišome mentele, kad viršutiniai ryžiai nueitų į apačią. Susigėrus paskutiniam vandeniui paragaujame, jei ryžiai neišvirę, galima papildomai įpilti verdančio vandens, taip pat truputį aliejaus. Pabaigoje įmaišome nuplautas jūros gėrybes. Ant viršaus keptuvėje sudedam karališkų krevečių ir citrinų skiltelių. Patiekiama visada su visa keptuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą