6 indeliams:
5 kiaušinių tryniai
450 ml grietinėlės (riebios)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (bet tikresnis variantas yra vanilės lazdelė)
3 šaukštai cukraus
Trynius išplakam su cukrumi. Grietinėlę užkaitinam su vaniliniu cukrumi (jei su vanilės lazdele, tuomet ją reikia pavirti grietinėlėje ir paskui išimti), iki užvirimo, ir tada supilam ją į trynius (atsargiai pilti ir iškart maišyti, kad nesutrauktų kiaušinių). Viską išmaišom ir pilstom į indelius. Juos dedam į formą ir ją pripilam verdančio vandens, kad apsemtų 2/3 indelių aukščio. Kepam 30 min. 150 laipsnių orkaitėje (viršus ir apačia kaitinami). Išėmus laikyti šaldytuve (bent 2 val.), o prieš uždeginant plutelę apie pusvalandį palaikyti kambaryje, kad nebūtų šalti. Prieš pat valgant padarome plutelę – apibarstome plonu sluoksniu rudo cukraus ir jį išlydome su specialiu „ugniasvaidžiu“. Gaunasi labai labai skanu!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą